- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

20.000 γάντια από την Περιφέρεια για τις ανάγκες των Νοσοκομείων

Με 20.000 αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την 5η ΥΠΕ, προκειμένου τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας να καλύψουν τις κατεπείγουσες  ανάγκες τους, λόγω του κορωνοιού. Τα γάντια  παραδόθηκαν στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, που θα αναλάβει την διανομή τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενεργοποιεί παράλληλα δίκτυο  δωρητών για την αγορά και άλλων μέσων ατομικής προστασίας  που βρίσκονται σε έλλειψη, όπως οι μάσκες. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Melissa Κίκιζας, καλύπτει το κόστος της προμήθειας 40.000 χειρουργικών μασκών για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ενώ αναζητείται δωρητής για τις προστατευτικές  λευκές στολές. Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα ενισχύουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εταιρίες  Βιοκαρπέτ- Exalco, Cosmos Aluminium, Intercomm Foods, Βιολάντα και ο όμιλος Σαράντη.

“Πάνω απ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Καλύπτουμε με όσα μέσα διαθέτουμε  τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων σε αυτή την πρωτοφανή για τη χώρα και την ανθρωπότητα κρίση. Και ενεργοποιούμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Περιφέρειας και επέδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης. Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι ο κοινωνικός ιστός είναι συμπαγής και με συνείδηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού και του υγειονομικού προσωπικού μας. Εκείνοι μάχονται για εμάς στο δημόσιο σύστημα υγείας και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Διευκολύνουμε το έργο τους, ¨Μένουμε Σπίτι¨, μένουμε ενωμένοι, μένουμε αισιόδοξοι».