- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Όλα έτοιμα για το 4ο Καραγκούνικο Aντάμωμα

 

Όλα είναι έτοιμα για το 4ο Καραγκούνικο Aντάμωμα των αυτόχθονων και γηγενών κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας- Καραγκούνηδες, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016. Καραγκούνηδες από όλη τη Θεσσαλική Πεδιάδα,  θα συναντηθούν στο Δήμο Κιλελέρ,  ο οποίος ανέλαβε να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλίας .

Οι 71 εισηγητές, που παίρνουν μέρος στο 4o Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Γη και αγώνες των κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας»,  μέσα από τις ανακοινώσεις τους θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τις νεότερες έρευνες για τους Θεσσαλούς Καραγκούνηδες, που αφορούν στους απελευθερωτικούς αγώνες και στις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και στους καθημερινούς αγώνες επιβίωσής τους διαχρονικά.

Οι εκδηλώσεις το 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ.  με τον τρανό χορό των Καραγκούνηδων. Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, θα σφιχτοδέσουν τα χέρια τους και θα χορέψουν καραγκούνικους χορούς με τη συνοδεία αξιόλογων τραγουδιστών και μουσικών.

H ορχήστρα του ανταμώματος αποτελείται από γνωστούς καλλιτέχνες όπως:

Κυρίτσης Αντώνης, τραγούδι

Χρυσόστομος Μητροπάνος, τραγούδι

Βασίλης Νταλάρας, τραγούδι

Χρήστος Κιτσόπουλος, κλαρίνο

Άρης Ντίνας, Λαούτο-τραγούδι

Στέφανος Γεωργίου, βιολί και

Γιάννης Σερίφης, Ντέφι