- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Φύτευση 50 δέντρων μπροστά από τα διδακτήρια της συνοικίας των Τρικάλων

Το περιβάλλον ανήκει στα παιδιά, οπότε, πλέον, στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αμπελακίων, «ανήκει» και από ένα δέντρο! Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας την 21η Μαρτίου, οι μαθητές των παραπάνω σχολείων, ανά τάξη, υιοθέτησαν από ένα δέντρο. Διότι με πρωτοβουλία του, το τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δ/νσης Πρασίνου και Τοπικός Οικονομίας του Δήμου Τρικκαίων, προχώρησε στη φύτευση 50 δέντρων στον δρόμο μπροστά από τα διδακτήρια της συνοικίας των Τρικάλων. Από το πρωί της Δευτέρας, το προσωπικό του τμήματος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων και με τους μαθητές των σχολείων μετείχαν σε αυτή τη διαδικασία που προωθεί τη γενική προσπάθεια να υπάρξει από τη μικρή ηλικία, η σύνδεση με τη φύση.
Προηγήθηκε ομιλία για τα οφέλη της δενδροφύτευσης και γενικότερα του σεβασμού στο περιβάλλον, από τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Σωτήρη Χελιδώνη, ενώ παρέστη και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας.
Στη συνέχεια, έγινε η φύτευση, με τους μαθητές να κάνουν οι ίδιοι τις σχετικές εργασίες, επικουρούμενοι από το προσωπικού του Δήμου.

Από τογ ραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων