- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Τεχνική σύσκεψη στη Λάρισα παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

«Μετά από δέκα χρόνια, η   Ελλάδα κάνει την ορθοπεταλιά της και  καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα και  διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού  Λευτέρης Αυγενάκης στη τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, με θέμα τη  διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος που αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια, το διάστημα 27 Απριλίου – 1η Μαΐου 2022.

«Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που με αποφασιστικότητα έκανε πράξη ένα όραμα πολλών ετών, φέρνοντας τη Θεσσαλία και την Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας και τουριστικής προβολής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία ο Υπουργός περιβάλλει τη   Θεσσαλία, από την οποία   διέρχονται τρεις συναρπαστικές αγωνιστικές διαδρομές. Η Θεσσαλία και η Ελλάδα ταξιδεύει παντού στο κόσμο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Διεκδικήσαμε, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και προγραμματίζουμε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με  πολλαπλά οφέλη. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας.   Το όραμά μας έχει αποκεντρωτική βάση.  Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσαμε την αναβίωση μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου.   Σήμερα, καθώς μετράμε μόλις ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξή του, βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρισα, όπου θα τερματίσει το 4ο ΕΤΑΠ φιλοξενήσει το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας στις 30 Απριλίου.

Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα.

Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.

Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν  στη χώρα μας.

Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.   Είναι ορατή η διασύνδεση της διοργάνωσης του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με την ταυτόχρονη ανάπτυξη έργων υποδομής στην Περιφέρεια, που εκτός από τη βελτίωσή του, που θα αναβαθμίσει τη διαβίωση των πολιτών, θα επιφέρει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι και το όραμά μας για την επενέργεια του αθλητισμού στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και της προσέλκυσης ευκαιριών ανάπτυξης.

Ευχαριστώ τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους που αγκάλιασαν το μεγάλο αυτό γεγονός. Και όλους όσοι εργάζονται από το δικό τους μετερίζι στην ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτητική αυτή διοργάνωση, ώστε να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια και να συμπεριλάβει ολοένα και περισσότερο απομακρυσμένους προορισμούς της πατρίδας μας. 25 Απριλίου με 1 Μαΐου, η Ελλάδα θα κάνει το ντεμαράζ της. Και θα είμαστε όλοι εκεί.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Είναι ένα μοναδικό,  ένα μεγάλο, ένα  ξεχωριστό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Ο  ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος αναβιώνει αναβαθμισμένος μετά από 10 χρόνια χάρη στις προσπάθειες, τη βούληση και την αποφασιστικότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που έκανε πράξη ένα όραμα ετών, της Οργανωτικής Επιτροπής,  της Περιφέρειας, των Δήμων  και των τοπικών κοινωνιών.  Η Θεσσαλία και η Ελλάδα ταξιδεύουν παντού στον κόσμο: 22 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, 154 αθλητές από 40 εθνικότητες,  870 χλμ σε δημόσιο δρόμο, παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον  και το  μεγάλο στοίχημα του αθλητικού τουρισμού και της διεθνούς προβολής της  χώρας. Η  Θεσσαλία  έχει ισχυρή συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο  με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα καθώς  τρία από τα πέντε ετάπ διέρχονται  στις 29 – 30 Απριλίου και 1η Μαΐου από  τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά Λίμνης Πλαστήρα, Φαρκαδόνας, Καρδίτσας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας και Μετεώρων.   Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε. Ευχαριστώ τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και εργαζόμαστε  όλοι:  Περιφέρεια, Δήμοι, Αστυνομία, Τροχαία, εθελοντικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, για να αποδείξουμε  ότι μαζί μπορούμε και  πετυχαίνουμε  στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις  που φιλοξενούμε στη Θεσσαλία».

 

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  η βουλευτής Λάρισας Στέλλα  Μπίζιου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, οι Δήμαρχοι Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, ο   Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, Π.Ε. Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Λαδόπουλος, Νίκος Λιούπας, ο Ταμίας  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  Σάββας Τσοπούρογλου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης, ο Υπεύθυνος Παράλληλων Εκδηλώσεων Θάνος  Γεωργίου, το μέλος του Δ.Σ.  Cycling Greece και Πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας  Γιάννης Κουρδής, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων  και αθλητές Ποδηλατικών Συλλόγων.

 

Επίσκεψη στα έργα αναβάθμισης των υποδομών στίβου στο Αλκαζάρ

Μετά την τεχνική σύσκεψη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκαν τα έργα που έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια  Θεσσαλίας με χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Αθλητισμού για την αναβάθμιση των υποδομών στίβου στο ιστορικό γήπεδο του Αλκαζάρ Λάρισας και το Βοηθητικό Γήπεδο που μετατρέπεται σε Προπονητήριο.