- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Τα Τρίκαλα υποδέχονται ξανά το Λακρός

Το άθλημα με τους ταχύτερους ρυθμούς διάδοσης στον κόσμο αυτή τη στιγμή έρχεται για τρίτη φορά στην πόλη μας τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Ύστερα από τη μεγάλη απήχηση που συνάντησε από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του μόλις τον περασμένο Ιούνιο στον χώρο της ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, κατέστη σαφές ότι οι Τρικαλινοί μαθητές/τριες αλλά και φοιτητές/τριες αγκάλιασαν το «ξένο» προς εμάς άθλημα του λακρός.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων προπονήσεων τον περασμένο Ιούνιο προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τις βασικές δεξιότητες σε παιδιά ηλικίας 10 χρονών και πάνω, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες του Δήμου Τρικκαίων (με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Παπαστεργίου και της τότε Αντιδημάρχου κας  Έφης Λεβέντη), του κου Βασίλη Γεροδήμου, Επίτιμου Διδάκτορα Καθηγητή στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, της προέδρου της ομάδας του ΑΟΤ Γυναικών κας Στέλλας Παπαχρήστου και του προπονητή κου Γεωργίου Λουλέ.Οι βασικές αρχές του Λακρός διδάχτηκαν σε διαφορετικές ομάδες νεαρών αθλητών καθώς και φοιτητών ΣΕΦΑΑ που επιδιώκουν Πτυχίο Φυσικής Αγωγής. Επιπλέον στην αίθουσα τύπου της Σχολής προβλήθηκαν αποσπάσματα από Κολλεγιακούς Αγώνες Λακρός Αντρών και Γυναικών.

Τον Ιούνιο έγινε επίσης επιμόρφωση σε αθλήτριες γυμνασίου και Λυκείου οι οποίες αποτελούν κομμάτι της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Νεανίδων του ΑΟΤ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιμόρφωσης τον περασμένο Νοέμβριοεκπαιδεύσαμε α) τωρινούς και μελλοντικούς καθηγητές που επιδιώκουν ναμεταμορφωθούν σε προπονητές, β) αθλητές οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε παίκτες καθώς και γ) διαιτητές που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε ένα καινούργιο παιχνίδι.

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το πρόγραμμά μας αποτελεί μια θεαματική πρόκληση παροχής ευκαιριών με μακρόχρονα και εκπληκτικά αποτελέσματα, γι΄αυτό επέτρεψε και ενθάρρυνε τη συμμετοχή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην παραπάνω επιμόρφωση.

Το επιτελείο μας έρχεται για τρίτη φορά την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Ελλάδα, επιχειρώντας στην παρούσα φάση να διαχύσει τις προπονήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία :

Στο πλευρό μας όπως πάντα ο Δήμος της πόλης με επικεφαλής τον πρωτοπόρο Δήμαρχο κο Δημήτρη Παπαστεργίου, τον οποίο ευχαριστούμε όπως φυσικά και τον Αθανάσιο Παπαιωάννου, Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ αλλά και τον Βασίλη Γεροδήμο, Επίτιμο Διδάκτορα Καθηγητή στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων.

Ο σκοπός μας να σχηματίσουμε το εφαλτήριο για τη δημιουργία γυναικείας ομάδας λακρός με συμμετοχή αμιγώς ελληνίδων αθλητριών και μάλιστα Τρικαλινών δε φαντάζει πλέον τόσο μακρινός.

Εξάλλου η αρχή και τα θεμέλια έχουν τοποθετηθεί. Είναι μακρύς ο δρόμος αλλά ελπίζουμε να τον διαβούμε αισίως κι επιτυχώς.

 

Ανυπομονούμε για τη συνεργασία με σας όλους, τους νεαρούς αθλητές, φοιτητές και καθηγητές.

CathySamaras,

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών

Μαρία Σαμαρά,

Υπεύθυνη Διοργάνωσης