- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Τάσος Τσιαπλές: Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει σταθερά τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει σταθερά τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά των βιοπαλαιστών αγροτών, απέναντι στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει ακόμα και τα ψίχουλα που είχε ανακοινώσει, να αποζημιώσει πλήρως και το σύνολο όσων έπαθαν ζημιές και να καλύψει την απώλεια εισοδήματός τους, από καιρικά φαινόμενα, ασθένειες και τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. την ώρα, που στηρίζει με πακτωλό δισεκατομμυρίων μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αξιώνουμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και να σταματήσει το ελεεινό παιχνίδι του “διαίρει και βασίλευε” που επιδίδεται, δίνοντας αποζημίωση σε κάποια χωριά ή νομούς και σε άλλα όχι, για τα ίδια προϊόντα!

Ολοκλήρωση άμεσα όλων των πληρωμών στους αγρότες για όλα τα προϊόντα που έχει δεσμευτεί.

Να δώσει σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούν αμύγδαλα, σταφύλια, καπνά, κ.λπ. την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και όχι σε επιλεγμένες περιοχές σε κάποιους νομούς και χωριά, όπως έκανε.

Να ενταχθούν όλα τα προϊόντα και οι ποικιλίες στην αποζημίωση των 72 ευρώ/στρέμμα για τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Να καλύψει άμεσα η κυβέρνηση το χαμένο εισόδημα για τα κεράσια, όπως είχε δεσμευτεί το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Γεραπετρίτη προ διμήνου.

Να δοθούν άμεσα 50 ευρώ/στρέμμα για τα πράσινα μήλα της Αγιάς, τα οποία χτυπήθηκαν από την καρπόκαψα. Να δοθεί επιπλέον ενίσχυση από το de minimis στα κάστανα της Αγιάς, τα οποία υπέστησαν ζημιά εξαιτίας της φαιάς σήψης.

Να ισχύσει ως το 2027 όπως είχε δεσμευτεί πέρσι η Κυβέρνηση η καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης σε Μήλα, Κάστανα, Αμύγδαλα, Καρύδια, Ροδάκινα, Φιστίκια.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση

Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων – εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα εμπορεύματα.

Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

 

Δήλωση του Τάσου Tσιαπλέ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας