- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Σωματείο Επιπλοποιών Τρικάλων: Στις 27 Γενάρη υψώνουμε τη φωνή μας

Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν διπλό κίνδυνο, την έξαρση της πανδημίας, και  την οικονομική ύφεση που διογκώνεται.

Παρά τους 5500 νεκρούς από τη πανδημία, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος, η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα σοβαρά χρόνια προβλήματα  του δημόσιου συστήματος υγείας. Η απαξίωση του τα προηγούμενα χρόνια  οδήγησαν σε αδυναμία αντιμετώπισης της πανδημίας. Ό,τι σήμερα λειτουργεί, οφείλεται στην αυταπάρνηση του νοσηλευτικού προσωπικού. Παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα ότι όλα «βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το σχέδιό» την στιγμή που ακόμα και οι εμβολιασμοί θα πάρουν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν.

Επικαλείται συνεχώς την ατομική ευθύνη για να κρύβει τις δικές της.

Τα όποια μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας είναι ανεπαρκή.Οι δουλειές λιγοστεύουν οι υποχρεώσεις και τα χρέη  τρέχουν ή μετατίθενται για αργότερα.  Ακόμα και η «μη επιστρεπτέα» προκαταβολή δεν μπορεί να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα. Πολύ δε περισσότερο που τα κριτήρια ένταξης αφήνουν απέξω τους πιο αδύναμους, δείχνοντας η κυβέρνηση και με αυτό τον τρόπο την  αντιλαϊκή πολιτική της για τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ.

Ευθύνες για την σημερινή κατάσταση έχει και η ΓΣΕΒΕΕ που αρκείται σε διαπιστώσεις  και διαβουλεύσεις μακριά από την αγωνιστική διεκδίκηση.

 

Απάντηση στα προβλήματα μας μπορεί να δώσει μόνο η συντονισμένη πάλη των σωματείων μας.

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας: