- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τον Δήμο Πύλης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά την τελευταία σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον Δήμο Πύλης, ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,  αποτελούμενο από τον Δ/ντή και τον αναπληρωτή Δ/ντή της Υπηρεσίας, συναντήθηκε με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας και επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και την Τρίτη 8 Μαΐου 2018,  τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πύλης.

Από μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βησσαρίωνα και Φιλύρας, επί συνόλου 7.600 στρεμμάτων καλλιεργούμενης έκτασης χαρακτηρίστηκαν χαλαζόπληκτα τα 2.100 στρέμματα. Αναλυτικά αφορούν στις παρακάτω καλλιέργειες:

Σην τοπική κοινότητα Παλαιομονάστηρου  επί συνόλου 7.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενης έκτασης χαρακτηρίστηκαν χαλαζόπληκτα τα 500 στρέμματα. Αναλυτικά αφορούν στις παρακάτω καλλιέργειες:

Τέλος, στο τοπικό διαμέρισμα Πύλης χαρακτηρίστηκαν χαλαζόπληκτα 100 στρέμματα αμπελώνων ενώ σε περιοχές  του πρώην Δήμου Κόζιακα  δε διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές.

Κατά την επίσκεψη  δόθηκαν οδηγίες στους παραγωγούς,  ώστε να προβούν στις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης  δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώθηκα  για τα αποτελέσματα του ελέγχου, τα οποία και μετέφερα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Συμφωνήσαμε ότι οι καλλιεργητές θα πρέπει να αποζημιωθούν τάχιστα και ζητήσαμε  από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών, μετά τη λήξη της αναγγελίας. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση.»