- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Στις πληγείσες περιοχές του Δ. Πύλης ο Υπουργός Υποδομών

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών –Μεταφορών- Δικτύων κ. Χρήστος Σπρίντζης, συνοδευόμενος από Μηχανικούς του Υπουργείου του με επικεφαλής τον Προϊστάμενο  κ. Ιωάννη Αβραμόπουλο, μετέβησαν κατ’ αρχήν στην πρόσφατα πληγείσα περιοχή της Πιαλείας για να δουν  από κοντά τα Κατολισθητικά φαινόμενα .

Εκεί τους υποδέχτηκαν οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος Και Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Δήμαρχος  κ. Κων/νος Μαράβας  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς  ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης  και κατευθύνθηκαν στην πληγείσα περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι πιο μπροστά οι Μηχανικοί του Υπουργείου επισκέφθηκαν την περιοχή κάνοντας αυτοψία, για την  καταγραφή και καταμέτρηση των σπιτιών με σκοπό να βγάλουν σχετικό πόρισμα για να βγουν  ακατάλληλες  οι κατοικίες, για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για να εκδοθεί Απόφαση για τους πληγέντες κατοίκους και την άμεση αποκατάσταση τους.

Για τα άλλα 4 σπίτια που δεν έχουν υποστεί ζημιές θα αποφασίσει το ΙΓΜΕ μετά από την παρέλευση  εξαμήνου και κατά πόσο το φαινόμενο της κατολίσθησης έχει σταματήσει ή είναι σε εξέλιξη.

Κατόπιν ο Υπουργός μετέβη στην Φιλύρα όπου είδε κα εκεί ένα μικρό κατολισθητικό φαινόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Τελευταίος σταθμός του Υπουργού ήταν το Ροπωτό όπου και εκεί ενημερώθηκε για τα Κατολισθητικά  φαινόμενα που σημειώθηκαν πριν  από κάποια χρόνια .

Ο Υπουργός κ. Σπρίντζης υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Σταθάκη  και κ. Σκουρλέτη για να προβούν όλοι μαζί στις κατάλληλες ενέργειες για άμεση αποκατάσταση των πληγέντων στις παραπάνω περιοχές.