- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Στην Π.Ε. Τρικάλων η Πρέσβης του Ισραήλ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εμπορίου και Απασχόλησης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας υποδέχθηκαν την Πρέσβη του κράτους του Ισραήλ στην Ελληνική Δημοκρατία κα. Ιρίτ Μπεν-Άμπα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Ισραηλινής Αξιωματούχου στην περιοχή μας από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2014.
Ο κ. Γιάννης Μπουτίνας καλωσόρισε την κα. Ιρίτ Μπεν-Άμπα και εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις της Τρικαλινής Ισραηλιτικής Κοινότητας με την Περιφέρειακή Ενότητα Τρικάλων, παρουσία του εκπροσώπου της κ. Ιάκωβου Βενουζίου. Ακολούθως, στάθηκε στον μεγάλο αριθμό ισραηλινών επισκεπτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά στο Πήλιο, στη Σκιάθο και τα Μετέωρα. Σημείωσε δε, τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση I.M.T.M. που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 στο Ισραήλ, με σκοπό να αναδειχθεί τουριστικά η Περιφέρεια και οι επίδοξοι επισκέπτες της να γνωρίσουν νέους προορισμούς. Η Πρέσβης, από τη μεριά της, ανέφερε ότι πάνω από 250.000 Ισραηλινοί επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ πραγματοποιούνται 2.500 πτήσεις ετησίως. Η κα. Ιρίτ Μπεν-‘Αμπα εκθείασε τις ομορφιές τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνολό της όσο και ειδικά του Νομού Τρικάλων και τόνισε ότι η προβολή και η δημοφιλία της περιοχής μας στη χώρα της διαρκώς αυξάνεται.
Ο κ. Ντίνος Μπάρδας στάθηκε στα ζητήματα των οικονομικών συνεργασιών στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και ζήτησε από την Πρέσβη κα. Ιρίτ Μπεν-Άμπα να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογράμμισε ότι ο Νομός Τρικάλων είναι κατεξοχήν καλλιεργητικός και παραγωγικός νομός και τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει πλήθος ποιοτικών προϊόντων που εξάγονται σε πολλές χώρες. Η Πρέσβης του Ισραήλ σημείωσε ότι η περιοχή μας είναι γνωστή για τα εύφορα εδάφη της και για τα ποιοτικά γαλακτοκομικά της προϊόντα και προσκάλεσε τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα όσο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ντίνο Μπάρδα να την επισκεφτούν με αντιπροσωπεία ιδιωτών στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ώστε να συζητηθούν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ της χώρας της και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Κλείνοντας, ο κ. Γιάννης Μπουτίνας ευχαρίστησε την Πρέσβη για τη σημαντική αυτή επίσκεψη και δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα αποτελέσματά της στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, που στηρίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης οικονομικών συνεργασιών στον Νομό Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας γενικότερα.
Καταλήγοντας, και τα δύο μέρη, συμφώνησαν ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.