- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Στην ΕΡΤ 1 ο Κώστας Σκρέκας

Για τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας μέσα στο παγκόσμιο περιβάλλον μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

«Η Ελλάδα» είπε «λόγω και της γεωγραφικής της θέσης έχει ανάγκη συμμαχιών με γειτονικά Κράτη τα οποία θα σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας». Σημείωσε ότι «σαν Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώκουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αυτές ώστε να έχουμε όσο περισσότερους προμηθευτές μπορούμε και αγωγοί φυσικού αερίου να περάσουν από τη χώρα μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο προχωρά ήδη η κατασκευή του αγωγού ΤΑΜΡ, ο οποίος φέρει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, για να μην ξεχνιόμαστε».

«Από εκεί και πέρα η κινητοποίηση της διασποράς και του απόδημου Ελληνισμού είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας» συνέχισε την τοποθέτησή του ο κ. Κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε ως πολιτικό σύστημα την εμπιστοσύνη εκτός των κατοίκων της χώρας και άλλων 10 εκατομμυρίων οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό». Τέλος ο Πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των «αντικινήτρων» τα οποία διώχνουν τους νέους μας, αλλά και τις επιχειρήσεις από τη χώρα. «Αυτή τη στιγμή» είπε « βιώνουμε μια τεράστια κρίση σε όλα τα επίπεδα και με την υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης δυστυχώς ακόμη περισσότερα νέα παιδιά και επιχειρήσεις φεύγουν για το εξωτερικό. Οφείλουμε να σταματήσουμε αυτή την αιμορραγία με συγκεκριμένες ενέργειες, μείωση των φορολογικών συντελεστών και παροχή επενδυτικών κινήτρων για τους νέους».