- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Τρικκαίων παρά τα λίγα προβλήματα από τον Διομήδη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο «Διομήδης» στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε ετοιμότητα. Η μεγάλης έντασης και διάρκειας βροχόπτωση από το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 ήταν το χαρακτηριστικό στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, μαζί με όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τη ΔΕΥΑΤ, βρίσκονται επί ποδός. Οπου χρειάστηκε, έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, κυρίως σε αγροτικές περιοχές.
Συνεχώς υπάρχει επικοινωνία και εκτίμηση της κατάστασης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανή δυσκολία από τυχόν επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της «άμυνας» έναντι πλημμυρικών φαινομένων, έπαιξε το πρόγραμμα καθαρισμού των ποταμών εντός των ορίων του Δήμου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε σταδιακά από τα τέλη του 2020 (μετά τον «Ιανό») με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1,3 εκ. € και «στόχευσε» σε Ληθαίο, Αγιαμονιώτη και περιοχές της Δ.Ε. Μεγ. Καλυβίων.
Ταυτοχρόνως, ενισχύονται οι υπηρεσίες με μηχανήματα, ενώ παρακολουθείται η στάθμη των υδάτων των ποταμών, εντός και εκτός πόλης των Τρικάλων.
Μικρά προβλήματα υπήρξαν λόγω φραγμένων φρεατίων, ενώ τα θέματα πλημμυρών στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος της Μπάρας περιορίζονται πια στην οδό Αργοναυτών. Και εκεί, όμως, σύντομα θα υπάρξει πλήρης επίλυση του προβλήματος, σε συνδυασμό με την αναγκαία πρόσθετη ενίσχυση του κεντρικού αγωγού ομβρίων προς Μπαλκούρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων