- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Σε έκθεση τουρισμού στη Ρουμανία η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δυναμική υπήρξε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της  Ρουμανίας ¨ΤΤR¨ στο Βουκουρέστι που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo από 20-23  Φεβρουαρίου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υιοθετεί  μία νέα εποχή για την παρουσία της στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, με μια πιο ενεργητική προσέγγιση των εκθέσεων, όπου δίνεται περισσότερη έμφαση στην πρωτότυπη προβολή, τα social media και στην υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων.

Στόχος της είναι οι διεθνείς εκθέσεις να αποτελέσουν εργαλείο προώθησης και προβολής των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας  και διαπροσωπικών (Β2Β) συναντήσεων Θεσσαλών τουριστικών επιχειρηματιών με tour operators και agents του εξωτερικού. Αποτελεί αναμφισβήτητα, μια νέα πρόκληση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να εντατικοποιηθούν για το μέλλον οι προσπάθειες προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, προωθώντας όλες τις μορφές τουρισμού ώστε να ενισχυθούν οι τουριστικές ροές, που θα δώσουν ανάσα στην οικονομική δραστηριότητα αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδόν όλους του εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπου και προβάλλονται τα προγράμματα για τη νέα τουριστική περίοδο,  ελκύοντας πάρα πολλούς επισκέπτες και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν την αγορά των διακοπών τους.

Ανοδική παρουσιάζεται η διάθεση των Ρουμάνων να επισκεφτούν τα τουριστικά θέρετρα της Θεσσαλίας τόσο οδικός, όσο και αεροπορικώς μέσω των πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου από Βουκουρέστι και Κλουζ που ξεκινούν στις 30 Μαΐου έως τις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς και από Τιμισοάρα από 13 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας στελέχωσαν  από την Ένωση Ξενοδόχων η Πρόεδρος κα Μαίρη Διαμάντη, από την Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου η κα Εύα Καραμεσίνη και οι επιχειρηματίες κ. Πέτρος Δερβένης, κ. Νίκος Χρυσόπουλος, κ. Βαγγέλης Σγούρας, κ. Κωνσταντίνος Χλίβας, κ. Δημήτριος Μανίκας, κ. Κωνσταντίνος Μανίκας, κ. Αθανάσιος Μητσόπουλος, κ Φάνης Βουλιώτης και ο κ. Κωνσταντίνος Ζαφείρης.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα της Ελλάδος στη Ρουμανία κα  Σοφία Γραμματά.