- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των  Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών,  από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 10:30   –  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.  Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10:25.

Ώρα 11:00 – Επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για την αντιφασιστική νίκη των λαών, από τη φιλόλογο-θεατρολόγο κα. Αθανασία Τσιοτινού. Κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων όλων των οργανώσεων, οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, στον Ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στην Κεντρική Πλατεία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ: