- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Προκλήσεις για τις Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας

Προοπτικές και προκλήσεις για τις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αυτό ήταν το γενικό πλαίσιο της συνάντησης εκπροσώπων Δήμων – μελών του Δικτύου, που έχει επανασυσταθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα της τεχνολογίας. Ηδη, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, έχει εγκριθεί η υλοποίηση στους Δήμους της CitiesNet, όπως είναι ο διακριτικός τίτλος, της διαδημοτικής ανώνυμης εταιρίας, το πρόγραμμα ActiveAge. Πρόκειται για τον εξοπλισμό «έξυπνων σπιτιών» για 300 δικαιούχους στην κεντρική Ελλάδα, που θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική υγεία (e-health). Το πρωτοπόρο αυτό μεγάλο έργο της ΕΕ, που αφορά σε 7.000 Ευρωπαίους, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους με προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ. Ολο αυτό το πρόγραμμα μάλιστα, αξιοποιεί την επόμενη γενιά χρήσης του ίντερνετ, το Δίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), δηλαδή την πλέον πρωτοπόρα εφαρμογή παγκοσμίως. Το πρόγραμμα διαχειρίστηκε η e-trikala, η ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων.
Στη συνάντηση, επίσης, συζητήθηκαν και θέματα διαχείρισης του δικτύου, καθώς και λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε διάφορα θέματα, με βάση το ύψος της συμμετοχής κάθε Δήμου.
Μετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έθεσε τα θέματα διαχείρισης και προοπτικής, οι κ. Γιώργος Σούλτης (αντιδήμαρχος Λαρισαίων), Λαζαρίδης Ακης (Αντιδήμαρχος Βέροιας), Τρογώνης Χρήστος (αντιδήμαρχος Γρεβενών) και εξ αποστάσεως οι Δήμοι Λαμιέων, Κοζάνης και Κατερίνης.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων