- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Περιοδεία στο Κ.Υ. Καλαμπάκας από αντιπροσωπεία της ΤΕ του Κ.Κ.Ε. Τρικάλων

Περιοδεία στο Κ.Υ. Καλαμπάκας, έκανε αντιπροσωπεία της ΤΕ του Κ.Κ.Ε. Τρικάλων, με τους, Γιώργο Καϊκη, Βάσω Μπακάση, Γιώργο Χαντζιάρα, Βαγγέλη Δημουλά.

Σοβαρά προβλήματα στους  κατοίκους και εργαζόμενους  στην περιοχή Καλαμπάκας  προκαλούν οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς  βασικών ειδικοτήτων  και προσωπικό  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, να κινδυνεύει η υγεία τους ή να αναγκάζονται να επισκέπτονται από μια απλή εξέταση ως και σε μια  επείγουσα κατάσταση, το Γ.Νοσοκομείο της Πόλης και πολλές φορές να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Το Κ.Υ. Καλαμπάκας είναι ένα από τα πολλά Κ.Υ. της χώρας , η λειτουργία των οποίων έχει απαξιωθεί λόγο των χρόνιων πολιτικών υποχρηματοδότησης στην λογική του κόστους- οφέλους. Έτσι ενώ καλύπτει υγειονομικά τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας με πληθυσμό ευθύνης περί τις 25.000 κατοίκους με έντονο το ορεινό στοιχείο  αλλά και την μεγάλη τουριστική επισκεψημότητα, στερείται βασικών ειδικοτήτων όπως παιδίατρο, Ακτινολόγο, όσο και σε 24 ωρη κάλυψη προσωπικό καθαριότητας και τραυματιοφορέων.

Ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο η στελέχωση  του Κ.Υ. όταν  γιατροί και νοσηλευτές, από την αρχή της πανδημίας,  συνεχίζουν  να μετακινούνται τους  στο Νοσοκομείο Τρικάλων,  καλύπτοντας  τις μεγάλες ελλείψεις στις  κλινικές COVID(οι Νοσηλευτές)  και εφημερίες  με την λειτουργία του ΤΕΠ  του Γ.Νοσοκομείου, οι γιατροί. Ταυτόχρονα έχουν πάει πίσω μια σειρά τόσο η παρακολούθηση αλλά και θεραπείες, απαραίτητα όμως για τον λαό της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ενώ οι ελλείψεις είναι πολλές, όπως έχει ανακοινωθεί το Κ.Υ. Καλαμπάκας περιλαμβάνεται  στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους του Κ.Υ., οι εργαζόμενοι τόνισαν ιδιαίτερα το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί με νόμο ήδη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και που συνεχίζεται και με την σημερινή κυβέρνηση, μετατρέποντας  το Κ.Υ. σε ένα απλό αιμοληπτίριο, βάζοντας τον πληθυσμό ειδικά των ορεινών περιοχών, σε μεγάλη ταλαιπωρία , σπρώχνοντας τους στον ιδιωτικό τομέα.

Ζήτησαν  επίσης από την  αντιπροσωπεία του ΚΚΕ  την συμβολή τους στην προσπάθεια στελέχωσης με μόνιμες προσλήψεις, βάση οργανογράμματος,  για 24ωρη κάλυψη όλων των υπηρεσιών .

Από την μεριά τους  η αντιπροσωπία του ΚΚΕ, τονίσανε ότι.

 Χρειάζεται άμεσα να στελεχωθεί η Π.Φ.Υ. με το απαραίτητο προσωπικό και Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο αναγκαίος και απαραίτητος μαζικός εμβολιασμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες υπονομεύουν την διαδικασία εμβολιασμού όταν ακόμα δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί το Κ.Υ. ως εμβολιαστικό κέντρο και δημιουργούν εύλογη ανησυχία στο λαό.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του λαού της περιοχής Καλαμπάκας και όλου του Νομού μας, για την στήριξη και θωράκιση τόσο του Κ.Υ. Καλαμπάκας αλλά και συνολικά των 4 Κ.Υ. μαζί με τα περιφερειακά Ιατρεία του Ν. Τρικάλων.

            `Πίσω από την ατομική ευθύνη η κυβέρνηση  προσπαθεί να κρύψει την δική της τεράστια ευθύνη γιατί ενώ είχαν όλο το απαραίτητο χρόνο δεν θωράκισαν τις δομές υγείας, δεν πήραν όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Δεν ανταποκρίθηκαν  στις προειδοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργατικών σωματείων. 

Και στο παρελθών αλλά και τώρα στο αμέσως  επόμενο διάστημα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ,  θα φέρει τα οξυμένα προβλήματα στην Βουλή με ερώτηση της  αλλά και τις προτάσεις των εργαζομένων και θα απαιτήσουμε:

          Αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε στον λαό της Καλαμπάκας είναι ότι η κυβέρνηση άφησε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής εκτεθειμένους στην πανδημία.  Ας αφήσουν λοιπόν την επίκληση στην ατομική ευθύνη. Είναι φανερό ότι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό 3ο κύμα πανδημίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις τόσο του Κ.Υ της περιοχής αλλά και όλων των Δομών Υγείας.

Κι αυτό εκφράζεται μέσα από την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ανάπτυξη και πλήρη στελέχωση, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.