- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Περιοδεία εκλεγμένων του KKE στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, Αλέκο Νταούλα, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και Ευαγγελία Στεργίου, δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρκαδόνας, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Μέσα από την περιοδεία και  τη συζήτηση με εργαζομένους αναδείχτηκαν μια σειρά προβλημάτων, αναγκών και ελλείψεων, για τα οποία υπεύθυνες είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που χρόνια τώρα σχεδιάζουν και υλοποιούν το σύνολο των κυβερνήσεων.

Στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας χρόνιες είναι οι ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγος, πνευμονολόγος, γυναικολόγος, παιδίατρος, κ.α. (η παιδίατρος καταγράφεται ως έλλειψη καθώς σχετικές υπηρεσίες στις οικογένειες της περιοχής παρέχονται ελάχιστες μέρες την εβδομάδα διότι η γιατρός εργάζεται και στο νοσοκομείο Λάρισας). Το μικροβιολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί καθώς μπορεί να διενεργηθεί μόνο γενική αίματος και αυτήν όταν υπάρχουν αντιδραστήρια. Σε ότι αφορά την πρόληψη και εδώ διαπιστώνεται ουσιαστική αδυναμία κάλυψης των αναγκών των κατοίκων και η όποια προσπάθεια επαφίεται στον αγροτικό γιατρό. Η μοναδική μαία, που είναι αποσπασμένη από το ΠΠΝΛ, δυσκολεύεται εξαιρετικά για να παρέχει τις πολύπλευρες υπηρεσίες, αφού πέρα από την απουσία δυο μαιών όπως προβλέπει ο οργανισμός, αντιμετωπίζει και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα. Επιπλέον υπάρχει έλλειψη προσωπικού για την διενέργεια των εμβολίων για την covid-19.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, υπογράμμισαν ότι η  προστασία της υγείας του λαού σήμερα απαιτεί:

Αυτός ο αγώνας πρέπει να δοθεί σήμερα, τώρα, ενταγμένος στην προοπτική ανάπτυξης ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας- πρόνοιας – φαρμάκου, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης που θα αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.