- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Παρέμβαση Χρ. Σιμορέλη στο ΣΚΑΙ για το Προσφυγικό και Λίστα Μπόργκιανς

Σε συζήτηση στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για το μείζον θέμα του προσφυγικού και για τη λίστα Μπόργκιανς.
Τόνισε ότι τα ζητήματα που σήμερα απασχολούν τη χώρα μας είναι πολλά με προεξέχουσα την προσφυγική κρίση. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα μεγάλης εμβέλειας που απασχολεί την Ευρώπη και όλες οι χώρες έχουν μια υποχρέωση προς αυτό. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, υλοποιώντας όλα όσα έχει δεσμευτεί και ταυτόχρονα δίνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στους λαός της Ευρώπης ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Τη στιγμή που η χώρα μας δίνει τη μάχη στην Ευρώπη για να μείνουν τα σύνορα ανοιχτά και να υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι για τους πρόσφυγες, με χιλιάδες αλληλέγγυους συμπολίτες να δείχνουν έμπρακτα την στην στήριξή τους, υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που προωθούν την ξενοφοβία και τα κλειστά σύνορα.
Κάποιες χώρες αντιδρούν με πανικό εμφανίζοντας σύνδρομα που πιστεύαμε ότι έχουν εξαλειφθεί από την Ευρώπη. Δεν είμαστε με την Ευρώπη αλα καρτ: Να λέμε ναι στις χρηματοδοτήσεις και να σαμποτάρουμε εκεί που έχουμε υποχρεώσεις.
Επιπλέον για το ζήτημα της λίστας Μπόργκιανς ο Βουλευτής δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα. Όταν παλεύουμε να βρούμε λίγα εκατομμύρια για το ζήτημα των αγροτών και των άλλων τάξεων που χτυπάει η κρίση, σε κάποιες λίστες και σε κάποια συρτάρια υπάρχουν δισεκατομμύρια. Πρέπει να ελεγχτούν τάχιστα και αν υπάρχει φοροδιαφυγή να επέλθει δικαιοσύνη και για αυτούς και για όσους τους καλύπτουν.
Η διαπλοκή δίνει τα ρέστα της. Όταν ξέρουμε ότι δισεκατομμύρια είναι σε καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού και ο υπουργό οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Μπόργκιανς παραδίδει τη λίστα και το τότε γραφείο του πρωθυπουργού δεν τη δέχεται υπάρχει πρόβλημα. Γιατί μπαίνουν εμπόδιο στη διαφάνεια?
Δυστυχώς δεν πήραμε απάντηση ούτε από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, ούτε από το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας το κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα είδαμε να συμβαίνει το παράδοξο: τόσα χρόνια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψάχνει τον πρωθυπουργό και τώρα ο πρωθυπουργός να ψάχνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να τοποθετηθεί για το θέμα άμεσα. Η σιωπή είναι μόνο αποδοχή της ενοχής της.