- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Παράσταση Διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Οι νέες αυξήσεις έως και 50% στην τιμή του οικιακού και αγροτικού ρεύματος από την ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αποτέλεσμα της “απελευθέρωσης” της ενέργειας που προωθεί η ΕΕ μέσω της “πράσινης ανάπτυξης” και συμφωνούν όλοι μαζί, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η “πράσινη ανάπτυξη” και “πράσινα λόγια” ότι δήθεν με τις ΑΠΕ και την απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ότι θα έφερναν μείωση της τιμής στο ρεύμα αποδείχτηκαν μεγάλο ψέμα. Τα σπασμένα της απελευθέρωσης, της “πράσινης ανάπτυξης”, μαζί με τον νέο γύρο της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα τα πληρώσει πολύ ακριβά ο  εργαζόμενος λαός από τις ανατιμήσεις και τους φόρους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα ταΐζει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματίες της ενέργειας.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα μαζί με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο αέριο και στα είδη βασικής κατανάλωσης λεηλατούν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής, το κόστος διαβίωσης, καταδικάζουν τον λαό στο σκοτάδι, το κρύο και τον καύσωνα το καλοκαίρι.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η ΟΑΣ “η Άνοιξη” καλούμε τους αγρότες – κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενος, τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΗ τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 11:00 το πρωί να απαιτήσουμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό.

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων η «Άνοιξη»