- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή αγώνα λογιστών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Τρικάλων η Επιτροπή αγώνα λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών Τρικάλων και το Σωματείο μισθωτών λογιστών και βοηθών λογιστών Τρικάλων.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για αποχή των λογιστών, σαν μια ελάχιστη πρώτη αντίδραση στην εξουθενωτική πίεση που δεχόμαστε.

Επικροτούμε  τις σημερινές συγκεντρώσεις σωματείων και επιτροπών αγώνα σε όλη χώρα, γιατί έφτασε η ώρα να βγουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και να φωνάξουμε το «δεν πάει άλλο».

Δεν φταίει μόνο η έκτακτη κατάσταση της πανδημίας. Αν ήταν αυτό το πρόβλημα η λύση θα βρισκόταν εύκολα. Η εφαρμογή της τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών πλατφορμών, των ηλεκτρονικών διαδικασιών, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, αντί να διευκολύνουν, έκαναν το βίο αβίωτο στους λογιστές. Και το πρόβλημα προφανώς δεν είναι η ψηφιοποίηση και η νέα τεχνολογία, αλλά οι στόχοι που εξυπηρετεί η χρήση τους.

Είναι τέτοιος ο όγκος δουλειάς, ειδικά στα λογιστικά γραφεία, που φαντάζει απίθανο για την πλειοψηφία από εμάς να μπορέσει να ανταποκριθεί χωρίς να εξουθενωθεί σωματικά, ψυχικά, πνευματικά. Και η κατάσταση προφανώς θα γίνει χειρότερη, αφού είμαστε στην αρχή νέας καπιταλιστικής κρίσης.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ: