- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ο Υπέρ Μαραθώνιος Ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Η εκκίνηση δόθηκε στη Πορταριά, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 06:00 το πρωί και 129 δρομείς ξεκινήσανε το μαγευτικό τους ταξίδι. Διασχίσανε 82km μοναδικού κάλλους διαδρομής που περιλάμβανε μονοπάτια, καλντερίμια, δάση, αμμώδης και βραχώδης παραλίες δρόμους και χωριά.

Η ομορφιά του ορεινού όγκου του Πηλίου, οι εναλλαγές των τοπίων που μόνο αυτός ο τόπος μπορεί να προσφέρει μάγεψε τους αθλητές που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018.Η βροχή, η ομίχλη, η υγρασία, οι ισχυροί κατά τόπους άνεμοι, ο έντονος κυματισμός της θάλασσας ολοκλήρωσαν το υπέροχο χειμερινό σκηνικό.

Οι δρομείς επαίνεσαν το έργο των εθελοντών που περιλάμβανε την υποδοχή τους, την ασφαλή διέλευση τους στις διασταυρώσεις τις διαδρομής με το οδικό δίκτυο, την πολύωρη αναμονή στο βουνό σε κρίσιμα σημεία, καθώς και στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Η απρόσμενη άφιξη και συμμετοχή ενός παγκόσμιου πρωταθλητή καθώς και οι συμμετοχές καταξιωμένων σε διεθνές επίπεδο υπέρ μαραθωνοδρόμων έδωσαν τεράστιο κύρος και αίγλη  στην διοργάνωση του 2ουULTRATRAILPELION.

Το ποσοστό των ολοκληρωμένων προσπαθειών ήταν υψηλό αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία του άθλου. 120 από τις 129 συμμετοχές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον υπέρ μαραθώνιο και τερμάτισαν εντός χρονικού ορίου των 20 ωρών που έθεσε η διοργάνωση. Το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο Γάλλος AntoineGuillon σε 9ώ10λ59δ. Δεύτερος τερμάτισε ο Γάλλος GuillaumeLenormand ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Μαυρίκιος. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Αναστασία Γκίκα-Domazetovic, δεύτερη η Ασημίνα Ιγγλέζου ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Βίκυ Καρπουζά μετην Άντζελα Τερζή.

Την ηλιόλουστη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 9:30 το πρωί από την Πορταριά δόθηκε εκκίνηση για τον αγώνα των 10km, όπου 100 αθλητές  μυήθηκαν στον μαγευτικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος. Το νήμα έκοψε πρώτος ο Ζήσης Τσουρέλης σε 46λ32δ, δεύτερος ο Παύλος Βλάχος ενώ τρίτος ακολούθησε ο Δημήτριος Καπετάνος.Στις γυναίκες πρώτη ήρθε στον τερματισμό η Αγγελική Καγκαρά, δεύτερη η Όλγα Βελλή ενώ τρίτη τερμάτισε η Μαρία Μπουγιούκλη.

Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος οφείλεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές που άφησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους για να βρεθούν υπό δύσκολες συνθήκες και πολλές ώρες στο βουνό.

Τέλος καθοριστική ήταν η συμβολή των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης χάρη στη οποία το ULTRATRAILPELION στέφτηκε με τεράστια επιτυχία.

Η διοργάνωση του ULTRATRAILPELION, ανανεώνει το ραντεβού για τις 30 Νοεμβρίου,1&2 Δεκεμβρίου 2018 επιφυλασσόμενη για εκπλήξεις μέσα στο έτος.