- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ο Δ. Τρικκαίων υποδέχεται την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η πρωτεύουσα του ποδηλάτου, η πόλη που βραβεύτηκε ως μια από τις 10 καλύτερες στην Ευρώπη για τη βιώσιμη κινητικότητα, υποδέχεται και φέτος την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα Τρίκαλα μετέχουν στις δράσεις  του Δήμου Τρικκαίων για τις εκδηλώσεις του 2017, το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Φέτος, το πανευρωπαϊκό σύνθημα είναι «Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος». Και αυτό επιχειρείται να προωθηθεί μέσω των εκδηλώσεων. Οτι, δηλαδή, η ισότιμη μετακίνηση είναι υπόθεση όλων, είτε βρίσκονται σε θέση άσκησης εξουσίας είτε ως απλοί πολίτες. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Τρικκαίων το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε δράσεις που αφορούν στη βελτίωση των όρων κίνησης στην πόλη (ποδηλατόδρομος, φανάρια για ποδηλάτες, συνεχής βαφή διαβάσεων, ανακατασκευή πεζοδρομίων προς το παρόν σε κεντρικά σημεία, κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ, συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ για χάρτη μετακίνησης ΑμεΑ, εκπαιδευτικά προγράμματα ασφαλούς οδήγησης, κινητοποίηση για οδήγηση χωρίς αλκοόλ, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πλήθος δράσεων για μαθητές  κ.α.).
Φέτος οι εκδηλώσεις έχουν τον χαρακτήρα της ένταξης των δράσεων αναψυχής στην πόλη, στον πολεοδομικό ιστό. Με εκδηλώσεις διαφορετικών επιπέδων και ύφους (από αθλητισμό μέχρι ποδηλασία και κληρώσεις, μέχρι πάρτι με μουσική, σκάκι και συμμετοχή μαθητών σε εκμάθηση Bocce, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει μια εβδομάδα με μοναδικό σκοπό, να ενισχυθεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας και η συνείδηση για βιώσιμη κινητικότητα για όλους. Σημειώνεται ότι φέτος λειτουργεί και σελίδα στο facebook  με τίτλο Τρίκαλα: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 [1], όπου θa αναρτώνται εκδηλώσεις, νέα, ειδήσεις, σχόλια, φωτογραφίες και… παρατηρήσεις. Το δε πρόγραμμα εκδηλώσεων βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΕΚ 2017

16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

  1. Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

 

  1. Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

 

  1. Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

 

  1. Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

 

  1. Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

 

  1. Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
  1. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 – «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

 

  1. Eβδομάδα ασφαλούς οδήγησης από το Ινστιτούτο Ασφαλούς οδήγησης Παναγιώτη Μυλωνά, για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της πόλης μας, από 18 έως 22/9/2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, για ενημέρωση και έπειτα για πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
  2. Παροχή Δωρεάν δρομολογίων του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., για τους πολίτες την Παρασκευή 22/09/2017 «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».
  3. Παροχή Δωρεάν δρομολογίων του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., για τους πολίτες με το τρενάκι, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων και Τερματισμό το Πανηγύρι από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου 2017,  και από ώρα 8.00 έως 14.00

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων