- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ο δήμαρχος Πύλης Κ. Μαράβας για το έργο της Μεσοχώρας

Με την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΝ, ξεμπλοκάρει το υδρουλεκρικό έργο στη Μεσοχώρα. Κατά την παρουσίαση της ΑΕΠΟ, σε συνέντευξη τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα και του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ξεκαθάρισε ότι το έργο έχει απεμπλακεί πλήρως από την εκτροπή του Αχελώου και καθίσταται πλέον αμιγώς ηδροηλεκτρικό ικανοποιώντας απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ.

Ο Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας σαν οικοδεσπότης του έργου, ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν για να φτάσουμε στην σημαντική σημερινή μέρα, της υπογραφής της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) για την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος της Μεσοχώρας.

Και συνέχισε λέγοντας: «Καμία μεταρρύθμιση και καμία πολιτική απόφαση δεν είναι εύκολη. Σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος που θίγεται και κάποιος που αντιδρά. Όμως η αρμοδιότητα ενός κράτους, είναι να εφαρμόζει τους Νόμους, να επιβάλλει την νομιμότητα και να διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει δηλαδή, οι πολιτικοί να αντιλαμβάνονται ποιο είναι το «δημόσιο» συμφέρον και να το υπερασπίζονται απέναντι σε οποιαδήποτε άλλο.

Εσείς, κύριε Υπουργέ, όντως με την σημερινή σας κίνηση αποδεικνύεται το παραπάνω. Έχετε αντιληφθεί την σημασία του έργου του Φράγματος της Μεσοχώρας, τιμάτε τα λόγια που μας είπατε δημόσια, τόσο στα τέλη Ιανουαρίου  2017 όσο και στο βήμα της 11ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Καρδίτσα πριν από ένα μήνα.

Η Ιστορία θα γράψει με φωτεινά γράμματα ότι, σαν Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σαν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογράψατε την ΑΕΠΟ για την λειτουργία του Φράγματος Μεσοχώρας.

Σαν Δήμος Πύλης, αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες που προκύπτουν μέσα από αυτή την εξέλιξη και θα κάνουμε ότι χρειαστεί, έτσι ώστε,  – έστω και τώρα -,  να πάρουν τον σωστό δρόμο όλα. Η ρυμοτόμηση της περιοχής επέκτασης του οικισμού,   η αποζημίωση των θιγομένων δημοτών μας, η δημιουργία του οικισμού και η εγκατάσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας. Και πρώτα αυτοί. Γιατί και μείς καταλαβαίνουμε τι είναι να ξεσπιτώνεται κάποιος».