- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες των Τρικάλων από αγριογούρουνα

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες ( σιτηρά – καλαμπόκι-τριφύλλι- αμπέλια και άλλα) από πολυπληθείς ομάδες αγριογούρουνων σε όλο το Νομό Τρικάλων. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και της ανάπτυξης , αποτελούν «βορρά» στις επιθέσεις των χοίρων, με ανυπολόγιστες ζημιές . Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων και της ΕΕ , που από τη μια αδυνατούν να καλύψουν  τις καθημερινές και τρέχουσες ανάγκες και από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν τον αναχρονιστικό – φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ , όπου βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των παραγωγών για την υποτιθέμενη ασφαλιστική κάλυψη της παραγωγής χωρίς να αποζημιώνει για την ζημιά που έχουν υποστεί  αλλά και άλλων αιτιών καταστροφής και νοσών.

Αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι συνέπειες του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που το διατηρούν.

Όπου:

Η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, των ασθενειών κλπ. δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη κάθε αγροτοπαραγωγού ούτε πηγή κερδών για τις ιδιωτικές ασφάλειες. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να αγωνιστούν για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε με ευθύνη του κράτους, που θα έχει στην κατοχή του και θα διαθέτει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τις απαραίτητες υποδομές προστασίας από φυσικές καταστροφές, ασθένειες και ζωονόσους, αξιοποιώντας την επιστήμη, να εξασφαλίζει την προστασία της παραγωγής ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ζημιές, δίνοντας βάρος στην πρόληψη.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αλλά και το συνεπές αγροτικό κίνημα μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων ,  χρόνια τώρα παλεύουμε και αναδεικνύουμε τις συνέπειες του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ , στην ασφάλεια , στις εισφορές , τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις .

Καλούμε τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο να δυναμώσει την πάλη του μέσα από τους ΑΣ και την Ομοσπονδία , να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά :

Απαιτούμε: