- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελάτε να ανεβούμε τη σκάλα της αγάπης και της συνεργασίας, με παραμύθια και ιστορίες» με την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα για μαθητές Α’ και Β’ Τάξης Δημοτικού με στόχο τη νοητική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών καθώς και την ψυχαγωγία τους.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του Παιδικού Τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 2 Μαρτίου έως και την 1 Ιουνίου του 2016.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν και παρακολούθησαν τμήματα των Δημοτικών Σχολείων: Παλαιομονάστηρου, Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, 17ου Τρικάλων, Πηγής, 5ου Τρικάλων, 32ου Τρικάλων, 3ου Τρικάλων, 30ου Τρικάλων, 1ου Τρικάλων, 11ου Τρικάλων και 4ου Καλαμπάκας συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους.

Τα παιδιά παρακολούθησαν την αφήγηση της κάθε ιστορίας-παραμύθι με ενδιαφέρον και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες που ακολουθούσαν την αφήγηση. Ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί εφόσον οι μικροί μαθητές προσέγγισαν  βιωματικά έννοιες και αξίες ζωής όπως η φιλία, η αγάπη, η συνεργασία, ο σεβασμός, η συγνώμη, η αλληλοβοήθεια.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους καθώς οι δραστηριότητες τελείωναν και αποχαιρετούσαν τη βιβλιοθήκη σκορπώντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα για την πρωτοβουλία, την οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος καθώς και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης για την στήριξη αυτής της εθελοντικής προσπάθειας.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μικρούς μαθητές για την ζωντανή συμμετοχή τους και στους δασκάλους τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.