- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Τρικάλων για τις διαδηλώσεις

Με ένα νομοσχέδιο αντιγραφή από διάφορες χουντικές περιόδους αλλά και από τη διεθνή πείρα της πολιτικής της φασιστικοποίησης των σύγχρονων αστικών «δημοκρατιών», η κυβέρνηση επιδιώκει να απαγορεύσει ουσιαστικά το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει.


Με διατάξεις που προβλέπουν:
· «αίτηση άδειας» ημέρες πριν τη διαδήλωση,
· ορισμό «υπεύθυνου διαδήλωσης»,
· δέσμευση των διαδηλωτών για ώρες έναρξης και λήξης καθώς και για τη διαδρομή της διαδήλωσης,
· δυνατότητα της αστυνομίας περιορισμού της ή πλήρους απαγόρευσής της ή διάλυσης της ενώ εξελίσσεται
· υποχρέωση των οργανωτών «συνεργασίας με την Αστυνομία»,
· ποινές δύο ετών σε όποιον απλώς συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση και πολλά άλλα φαιά,
η κυβέρνηση από τη μια αποκαλύπτει την πραγματική φύση της πολιτικής του συστήματος και από την άλλη (ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό) αποδεικνύει πόσο το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα τρέμει τον εχθρό λαό. Δείχνει ακόμα ότι το φασίζον πλαίσιο των καμερών στο σχολεία δεν είναι καθόλου η εξαίρεση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό όλου του συστήματος, επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Συνεχίζει και κλιμακώνει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (ασφυκτικού ελέγχου των σωματείων) αλλά και η ίδια με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τα 50%+1 για να αποφασιστεί απεργία. Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Με την κατάθεση αυτού του φασίζοντος νομοσχεδίου τη Δευτέρα 29/6 στη Βουλή η κυβέρνηση κάνει φανερό ότι η άγρια αντιδραστική επίθεση όχι μόνο δεν κάνει διακοπές αλλά αντίθετα εντείνεται για να θωρακίσει το σύστημα της βαρβαρότητας ενόψει του μαύρου Σεπτέμβρη που φέρνει για το λαό η εξελισσόμενη αντεργατική-αντιλαϊκή καταιγίδα. Τα πραξικοπήματα που η κυβέρνηση εξαπέλυσε στην Εκπαίδευση εν μέσω καραντίνας και πανελλαδικών συνεχίζονται τώρα μέσα στο καλοκαίρι ενάντια σε όλο το λαό και τη νεολαία! Είναι επίσης ενδεικτικό αυτής της προετοιμασίας του συστήματος ότι από 30/6 αρχίζει να τρέχει η προθεσμία υπαγωγής των σωματείων στο διαβόητο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, δηλαδή το φακέλωμα-στραγγάλισμα των σωματείων.

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, πρέπει να παλέψουμε για να μην μπουν στο γύψο οι ελευθερίες και τα δικαιώματα μας!

Κάτω τα χέρια από τη διαδήλωση, την απεργία, τα σωματεία και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην οργάνωση και στη μαζική πάλη!

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις!

 

    * Καλούμε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πάρουν αποφάσεις καταγγελίας και αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου

 

    * Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ με ΓΣ και κινητοποιήσεις να σηκώσουν αγώνα για την απόσυρση του