- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Οι αγρότες τίμησαν τον ξεσηκωμό των Θεσσαλών κολίγων

Υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων καπιταλιστικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, έδωσαν  οι αγρότες και μαζί τους εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,  μικροί ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την Κυριακή στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί, αγωνιστικά, η 108η επέτειος από τον ξεσηκωμό και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων.

Μπροστά το Μνημείο του Αγρότη και με φόντο τρακτέρ που συμμετείχαν συμβολικά στο συλλαλητήριο, συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας, κρατώντας πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων  και φωνάζοντας συνθήματα για το δίκιο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, κατά της πολιτικής που την οδηγεί στη χρεοκοπία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Την εκδήλωση άνοιξε, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Στέλιος Τσικριτζής, Γενικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των μελών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Διαμαντούλα Κρητικού (αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μαζικότερης και δυναμικότερης συμμετοχής των γυναικών στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και στους αγώνες του), Θόδωρος Παπανωνσταντίνου  και Χρήστος Κάμτσης.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο Κώστας Τζέλλας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Γενικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης,  Κώστας Στεργίου και Νίκος Μωραΐτης. 

Παραβρέθηκαν, επίσης, αντιπροσωπείες των κομμάτων Πλεύση Ελευθερίας, με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λαϊκή Ενότητα,  εκπρόσωποι του Δήμου Κιλελέρ, της ΕΓ του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Λάρισας, του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων «Καρυπίδη»,  του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής, των Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ, Εμπόρων και Δημοσίου Μαγνησίας και ΟΑΕΕ Ν. Φθιώτιδας,  των Συλλόγων Γυναικών (μέλη ΟΓΕ) Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, των Επιτροπών Ειρήνης Λάρισας, Τρικάλων, Βόλου, Καρδίτσας, καθώς και εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιών και κράτημα ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων του Κιλελέρ.

ΠΗΓΗ: 902.gr