- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Να στηρίζουμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς με αγώνες

Συνάδελφοι/ισσες, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στο δια περιφοράς Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων δεν στήριξαν την πρόταση που πλειοψήφησε με τις ψήφους των άλλων παρατάξεων, προβάλλοντας μάλιστα εκτενώς τις παρατηρήσεις που είχαμε πάνω στο κείμενο.

Επειδή, δυστυχώς, δεν υπήρχε καμία απάντηση σε όσα θέσαμε, εκτός από την διαπίστωση ότι το ψήφισμα «περνάει», θεωρούμε σημαντικό να σας τις εκθέσουμε, προκειμένου να  γίνει κατανοητή η άποψη μας, αλλά και να στηριχτεί μεγάλο μέρος συναδέλφων, μαθητών και γονιών που ζουν, πέρα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, στην αγωνία τους για την σχολική χρονιά, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

 

Συνάδελφοι, η κατάσταση που βιώνουμε είναι άσχημη όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας που απειλεί τις ζωές μας, αλλά και με ένα σύστημα υγείας τραυματισμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικών τόσων χρόνων, ένα σύστημα που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να μας περιθάλψει όλους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας και της εκ περιτροπής εργασίας με μισθούς μειωμένους στο 50%.

Δίπλα σε αυτά έχουμε και το Υπουργείο Παιδείας που ως λύκος χαίρεταιστην αναμπουμπούλα, ετοιμάζει να χρησιμοποιήσει την τηλεκπαίδευση ως ένα εργαλείο «κανονικότητας», ακόμα κι αφού περάσει αυτή η κρίση, που σημαίνει πολλές χαμένες θέσεις εργασίας και πιο ταξική εκπαίδευση, με αποκλεισμό των πιο φτωχών κομματιών της κοινωνίας.

Σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό, είναι καθήκον μας να φωνάξουμε τα δικά μας αιτήματα!

Να δώσουμε σήμερα την μάχη της ζωής και να ετοιμαστούμε για τους αγώνες του αύριο!

Τρίκαλα, 27 Μαρτίου

Κώστας Μιχαλάκης

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρικάλων

Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών