- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Νέα σχολική χρονιά με νέες υποδομές στον Δήμο Τρικκαίων

Χαμόγελο, αισιοδοξία και καλά νέα για νέο διδακτήριο, συνέθεσαν τις επισκέψεις του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, σε σχολεία των Τρικάλων στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ανήμερα των αγιασμών και της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020-2021, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο χαμόγελο, που «δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις μάσκες», συνδέοντάς το με την αισιοδοξία για τη θετική έκβαση όλων των προσπαθειών. Και επεφύλαξε ένα εξαιρετικό νέο για το Ειδικό Σχολείο Τρικάλων, μαζί με τη λειτουργία του νέου διδακτηρίου για το 8ο – 25ο Νηπιαγωγεία Τρικάλων.

dav

Επίσης, υπήρξε διπλή πρόνοια για την προμήθεια μασκών, τόσο με τις μιας χρήσης, για το πρώτο διάστημα, όσο και με τις υφασμάτινες, των οποίων ξεκινά η διανομή και στα Τρίκαλα.

Προς νέο Ειδικό Σχολείο

Ευχόμενος «καλή σχολική χρονιά», ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε ένα καλό νέο για το Ειδικό Σχολείο, στις Καρυές. Όπως τόνισε, ξεκινά η διαδικασία για κατασκευή νέου ειδικού Σχολείου, που επιδιώκεται να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (όπως, για παράδειγμα, το «Αντώνης Τρίτσης»). Στόχος, ανέφερε στη σχολική  οικογένεια του Ειδικού Σχολείου (εκπαιδευτικοί, γονείς – κηδεμόνες, μαθητές/τριες)μ η βελτίωση των υποδομών για ένα σχολείο που πάντα χρήζει περισσότερης και ουσιαστικότερης προσοχής από την κοινωνία ολόκληρη.

Στα νέα 8ο – 25ο Νηπιαγωγεία

Τέλος σε ένα χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα για νήπια έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ενέταξε το έργο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, το 8ο και το 25ο Νηπιαγωγεία απέκτησαν ενιαίο διδακτήριο. Σύγχρονο, εξοπλισμένο πλήρως και χτισμένο με βάση όλες τις προδιαγραφές, το διδακτήριο φιλοξενεί τα ήπια που μέχρι πέρυσι, τη σχολική χρονιά 2019 – 20 φοιτούσαν σε νοικιασμένα κτήρια, με ελάχιστο χώρο ως αυλή. Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε μια υποδομή που βελτιώνει στον ύψιστο βαθμό την πρώτη επαφή των νηπίων με την εκπαίδευση. Ο κ. Παπαστεργίου ευχήθηκε επίσης «καλή σχολική χρονιά» στους/στις μαθητές/τριες που αρχίζουν τη σχολική τους ζωή με ένα εξαιρετικό διδακτήριο. Στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ακης Αναστασίου.

Στο Μουσικό Σχολείο

Με παρούσα τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Ξυνοπούλου, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε στη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων για τη νέα αυτή χρονιά.  Στάθηκε στις υπάρχουσες ιδιαιτερότητες και ευχήθηκε τη θετική πορεία για ολόκληρη τη χρονιά. Στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιώργος Ζιώγας.
Από την πλευρά της η κ. Ξυνοπούλου αναφέρθηκε στη συνεργασία που θα πρέπει να επικρατεί, προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων