- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Μνημόνιο Συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Ile-de-France

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εκπροσωπούμενη από την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κα Βασιλική Ζιάκα και η Ακαδημαϊκή Περιφέρεια της Ile-de-France, αποτελούμενη από τις Ακαδημίες της Créteil, των Παρισίων και των Βερσαλλιών, εκπροσωπούμενη από τον Πρύτανη της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Ile-de-France, κ. Christophe Kerrero, προχώρησαν στην υπογραφή ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, η οποία σκοπό έχει τη θέσπιση ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης με έμφαση στη διδασκαλία των γλωσσών των δύο χωρών, στη διάδοση των πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών που προάγουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτομιών στη σχολική εκπαίδευση.

Τα ιδρύματα και οι οργανισμοί, που υπάγονται σε αυτές τις δομές καλούνται να  αναπτύξουν επί μέρους συνεργασίες οι οποίες θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων της παρούσας Σύμβασης Εταιρικής Σχέσης.

Η εταιρική σχέση αποκεντρωμένης συνεργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικής συνεργασίας με την υποστήριξη δράσεων σε διαφορετικούς τομείς και γνωστικά πεδία της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη δεσμεύονται να συνεργαστούν με στόχο:

Η γαλλική αντιπροσωπία απαρτίζονταν από την κ. Laure Morel, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων, τον κ. Charles Naim, Διευθυντής Επιθεώρησης, την κ. Natalia Tsagris Υποδιευθύντρια Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων. Τους Γάλλους αντιπροσώπους συνόδευαν η κ. Marion Raimbault, Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος -Γαλλική Πρεσβεία,  η κ. Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία και η κ. Χάιδω Νάτση, Σύμβουλος Γαλλικών.