- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Με νέα δωρεά αυξάνονται συνεχώς οι απινιδωτές στον Δήμο Τρικκαίων

Με έναν ακόμη απινιδωτή στη διάθεση όλων, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να εξοπλίζεται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Πρόκειται για δωρεά που έγινε προς τον Δήμο, από την εταιρεία Green Project και τον κ. Ευθύμιο Κωνσταντίνου, στη μνήμη του αδελφού του Δημήτρη, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά, έχοντας αποχωρήσει νωρίτερα από το πάρκο του Αη Γιώργη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρέλαβε τον απινιδωτή στον χώρο του πάρκου, το πρωί του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 2021. Ευχαρίστησε, δε, θερμότατα τον κ. Κωνσταντίνου για τη δωρεά, επισημαίνοντας τη σημασία του να μπορούν να σωθούν ζωές, αν παραστεί ανάγκη.
Αυτή η δωρεά είχε και μια ακόμη θετική πλευρά: ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στον χώρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και, επομένως, ο απινιδωτής που υπήρχε ήδη στο πάρκο, παραδόθηκε πλέον για χρήση στη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων.
Τοποθετήθηκε μάλιστα σε μία εκ των μοτοσικλετών της, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τάχιστα, σε περίπτωση ανάγκης. Για τον λόγο αυτόν, όπως τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων για τον εθελοντισμό, Μιχάλης Λάππας, θα υπάρξει εκπαίδευση για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων. Ετσι, η συγκεκριμένη υπηρεσία καθίσταται η πρώτη Δημοτική Αστυνομία στη χώρα, που έχει στη διάθεσή της απινιδωτή σε όχημα. Ο δε Δήμος Τρικκαίων αυξάνει σε 12 τους απινιδωτές που ήδη βρίσκονται σε σημεία στην πόλη. Επόμενος στόχος είναι η τοποθέτηση απινιδωτών σε μεγάλα χωριά του Δήμου, πάντα αξιοποιώντας την κοινωνική συνεργασία και προσφορά.
Στη σεμνότατη τελετή παράδοσης των απινιδωτών παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της δημοτικής εταιρείας Αστική Ανάπτυξη ΑΕ (στην αρμοδιότητα της οποίας είναι το πάρκο Αη Γιώργη), ο διευθυντής κ. Χρ.Γούλας και προσωπικό του πάρκου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Βύρων Γιοντζής και Βασίλης Αντωνούλας (γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. αντιστοίχως), και προσωπικό τη Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων με επικεφαλής την προϊσταμένη κ. Ευαγ. Κοντογιάννη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων