- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Με δωρεά του Δήμου Τρικκαίων, Εστίες και νέο κτήριο στη ΣΕΦΑΑΔ

Με μια έκταση 18 στρεμμάτων ως δωρεά, ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Σχολής  Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Μαΐου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφάσισε ομόφωνα να δωρίσει δύο οικόπεδα στο Πανεπιστήμιο, συνολικού εμβαδού 18.136,12 τ.μ. (6.817,65 τ.μ. και 11.318,47 τ.μ. αντιστοίχως). Τα οικόπεδα βρίσκονται δίπλα από τα υπάρχοντα κτήρια του Πανεπιστημίου, στις Καρυές.
Σε αυτά, σύμφωνα με την απόφαση, θα ανεγερθούν
– νέο κτήριο για τις ανάγκες ενός σύγχρονου Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας περίπου 5.000 τ.μ.,
– νέο κτήριο  για φοιτητικές εστίες των 100 δωματίων, με λέσχη για χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ισόγειο περίπου 4.500 τ.μ.
Με τη δωρεά αυτή, ο Δήμος Τρικκαίων για μια ακόμη φορά συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της ΣΕΦΑΑ, καθώς ήδη από το 1994 (όταν πρωτολειτούργησε ως ΤΕΦΑΑ στον μύλο Ματσόπουλου), έχει δωρίσει όλες τις εκτάσεις για τη λειτουργία και επέκτασή του.
Οι εκτάσεις στις Καρυές θα πρέπει να αξιοποιηθούν σε μια δεκαετία, ειδάλλως θα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, εκθείασε την ανάπτυξη και το επιστημονικό έργο της Σχολής με τα δύο τμήματα (ΤΕΦΑΑ και Διατροφής – Διαιτολογίας). Χαρακτήρισε, δε, ως «μονόδρομο το να βοηθήσουμε, ώστε αυτή η εξαιρετική δουλειά να βρει στέγη – στην κυριολεξία -, να επεκταθεί».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων