- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Μεγάλη επιτυχία για τη 2η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα

MANITARI2Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στους ανθρώπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών από την επιτυχία της 2ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε στην Καλαμπάκα, στις 26, 27 & 28 Αυγούστου 2016.

MANITARI3Υπολογίζεται ότι το τριήμερο αυτό πέρασαν περίπου 8.000 επισκέπτες και μοιράστηκαν γύρω στις 10.000 μερίδες μανιταριών εντελώς δωρεάν.

MANITARI4Δεκατέσσερις σεφ δημιουργούσαν μανιταροεδέσματα σε δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές. Ψητά μανιτάρια, ριζότο μανιταριών, μανιταρόσουπες, μανιτάρι σνίτσελ και τρουφομακαρονάδες ήταν μόνο ορισμένα από αυτά.

MANITARI5Η γιορτή ξεκίνησε την Παρασκευή με θεατρικά δρώμενα και συναυλία, συνεχίστηκε το πρωινό του Σαββάτου με κυνήγι τρούφας, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, ενώ η μανιταρογνωσία συνεχίστηκε το απόγευμα στο σεμινάριο του προέδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη.

MANITARI6Το αδιαχώρητο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όπου το φαγητό, το τραγούδι και ο χορός που συνόδευε το μουσικό συγκρότημα “Manitarock”, αποτέλεσαν την κορύφωση του τριημέρου.

Παρόλο που ο χώρος της γιορτής ήταν διπλάσιος του περσινού αποδείχθηκε τελικά λίγος για να χωρέσει τις χιλιάδες του κόσμου.

MANITARI7Η γιορτή έκλεισε την Κυριακή με παραδοσιακού χορούς από όλη την Ελλάδα και δράσεις για τα παιδιά, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν κατά τη διάρκειά της, εκτός του Διευθυντή του Μουσείου κ. Νίκου Πάλλα, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος.