- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Κ. Σκρέκας: Στα όρια της εκτροπής η συμπεριφορά υπουργών της κυβέρνησης

Τους λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. δεν συναινεί στην σύνθεση του νέου ΕΣΡ αν δεν αποσυρθεί πρώτα «ο απαράδεκτος Νόμος Παππάς», εξήγησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο κ. Κώστας Σκρέκας. Ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς πήραν τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ προκειμένου ο κ. Παππάς να δημοπρατήσει τις άδειες. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης με το που εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε διάθεση συναίνεσης, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν μπορούμε πια να συναινέσουμε σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Παππά, ο οποίος πήρε τις αρμοδιότητες από μια Ανεξάρτητη Αρχή για να τις αναλάβει εκείνος και να κάνει κατά το δοκούν τον διαγωνισμό. Η συμπεριφορά αυτή είναι στα όρια της εκτροπής».

«Αυτό που η Κυβέρνηση ονομάζει διαπλοκή» συνέχισε ο κ. Κ. Σκρέκας «εμείς σαν Ν.Δ. το είχαμε σταθερά απέναντι όλα τα χρόνια. Ο κ. Παππάς και η Κυβέρνηση αυτή προσπαθούν να ελέγξουν την ενημέρωση. Είναι πασιφανές. Οι συνταξιούχοι χάνουν συντάξεις, η ζωή των πολιτών δυσκολεύει μέρα με τη μέρα κι εμείς ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες. Εμείς θέλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά με αρμοδιότητες απλά από το ΕΣΡ. Ας αποσύρει ο κ. Παππάς το Νόμο του για να προχωρήσουμε στα επόμενα».

Όσον αφορά την Οικονομία και το κλίμα που επικρατεί στην αγορά ο κ. Κώστας Σκρέκας έδειξε με έμφαση την «έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού τα λέει όλα. Μιλάει για φοροκεντρική λιτότητα και βραχυπρόθεσμα έντονα υφεσιακό χαρακτήρα για τον προϋπολογισμό του 2017 Αυτός περιλαμβάνει 2,5 δις € μέτρα και νέους φόρους. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι».