- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Κ. Αγοραστός: Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για τον άνθρωπο

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε με ταχύτητα και ευελιξία και να φτάνουμε σε αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος μέλος της Ε.Ε. που έλαβε θετική έγκριση για τα Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, σε μια υπεργραφειοκρατική αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, μια μεγάλη εθνική επιτυχία που καταλήγει στον άνθρωπο. Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027   ανήκει στον άνθρωπο με τους περισσότερους πόρους πού έχουν δοθεί ποτέ για κοινωνικά προγράμματα και δράσεις. Είναι το σημαντικότερο εργαλείο πού έχουμε στη διάθεσή μας για την  οικονομική ανάταξη και την κοινωνική ευημερία με ανθεκτικότητα απέναντι στις αλλεπάλληλες  παγκόσμιες κρίσεις. Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, ώστε να «τρέξουν» άμεσα και να έρθουν τα οφέλη γρηγορότερα στον άνθρωπο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα με θέμα «Τι νέο φέρνει το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027».

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται η μεγαλύτερη προσπάθεια με στόχο την αλλαγή ταχύτητας για την αποτελεσματική και δίκαιη στήριξη των ανθρώπων στις πρωτόγνωρες κρίσεις που αντιμετώπισε η  Θεσσαλία και όλη η χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

«Να συνεχίσουμε να  δρούμε με  ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευελιξία, αυτοματισμό και απλοποίηση διαδικασιών για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλει  και έχει ανάγκη η κοινωνία. Επειδή η ευρωπαϊκή υπεργραφειοκρατία δύσκολα  αλλάζει,  να  κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από την καθυστέρηση ώστε  να είμαστε έτοιμοι να «τρέξουμε» τα Προγράμματα και να κερδίσουμε το  χρόνο. Συγχαρητήρια  στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του  Υπουργείου Ανάπτυξης,  τις Διαχειριστικές Αρχές του ΕΣΠΑ και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία του νέου Προγράμματος. Είναι μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για τον άνθρωπο, μέσα από δράσεις και έργα προστιθέμενης αξίας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία».