- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Κοινή δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, συμμετέχει στην “Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016”, που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ).

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 10:30 π.μ οργανώνεται στο Μουσείο δραστηριότητα για παιδιά μέχρι 12 ετών, αλλά και γονείς, με θέμα “Κάτι με Βούλες” και αφορά τα ζώα και τα μανιτάρια που διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτή η “Καλοκαιρινή Εκστρατεία” είναι αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης και περιλαμβάνει περίπου 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου της Ελληνικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, λαμβάνουν μέρος σε ένα Πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας.

Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειές τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #KE20016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετάσχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, ενώ όλη η δραστηριότητα συντονίζεται και υλοποιείται από το προσωπικό του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Μουσείου 2432024959 ή της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας 2432024320.