- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Κινητοποίηση για την Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 13 Μάη στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης που διοργανώνουν οι Επιτροπές Λάρισας. Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας που ανήκουν στην ΕΕΔΥΕ σε συνεργασία με ταξικά εργατικά σωματεία.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της ΕΕΔΥΕ “καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες”.

Η εκκίνηση της πορείας θα δοθεί στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Α.Τ.Α. Λάρισας. Θα προηγηθεί ομιλία και μουσικό πρόγραμμα και αφού επιδοθεί ψήφισμα στο Α.Τ.Α. θα προχωρήσει μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης μέχρι να τερματίσει στην 1η Στρατιά, όπου επίσης θα επιδοθεί ψήφισμα.

Την Πέμπτη 10 Μάη και ώρα 11.30 π.μ. μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και ταξικά εργατικά σωματεία θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο Πανελλήνιο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη σημασία της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και της πορείας Ειρήνης.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9.45 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρα) με επιστροφή μετά την πορεία. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και στα ταξικά σωματεία που θα πάρουν μέρος στην πορεία.

 

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας. Όλοι στο δρόμο να βροντοφωνάξουμε:

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων