- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Καταλυτική η παρουσία της περιφέρειας σε έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι

Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την επαγγελματική της παρουσία επέστρεψε από το Βελιγράδι η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία συμμετείχε στην 40η διεθνή έκθεση τουρισμού “ΙFT 2018”, που πραγματοποιήθηκε στη Σερβική πρωτεύουσα το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση και τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα στις 22 Φεβρουαρίου, παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας κας Ana Brnabic, του Αντιπροέδρου της Σερβίας και Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ. Rasim Ljiajic και της Υπουργού Τουρισμού της χώρας μας, κ. Έλενας Κουντουρά. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση. Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά και σε ειδική εκδήλωση του Ε.Ο.Τ., ως τιμώμενη χώρα της έκθεσης, όπου παρέστησαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της σερβικής τουριστικής βιομηχανίας και συμμετέχοντες στην έκθεση ενώ σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της πραγματοποιήθηκαν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Τη στοχευμένη προβολή των τουριστικών πόρων και προορισμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διεθνείς τουριστικές αγορές αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότεροι φορείς και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού που συνοδεύουν τις αποστολές και συμμετέχουν ενεργά στο περίπτερο της Περιφέρειας. Μεταξύ αυτών οι κκ Λάσκος Κωνσταντίνος τ. Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ως εκπρόσωπος του Δήμου, Καραουλάνης Βασίλειος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Μητσόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων Ν. Λάρισας, Μανίκας Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων Μεσάγγαλα-Καστρί Λουτρό, Μανίκας Δημήτριος, μέλος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας, οι ξενοδόχοι Καραουλάνη Δήμητρα και Τοκαλής Κωνσταντίνος, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Νικολάου Ανδρέας, Παπαχρήστου Αθηνά, Πρώια Αργυρώ Μαρία, Μηνάογλου Χρήστος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Αθανασοπούλου Κλεοπάτρα, Αλεξάκης Ανδρέας, Σοφιάδη Ασημίνα, οι ιδιοκτήτες τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών Τσιάμης Δημήτριος, Κωσταβάρας Κωνσταντίνος, Κωσταβάρας Αλέξανδρος, Pavlovic Daniela και οι επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού Ντούφα Ιωάννα, Ρεντζούλη Όλγα, Σαρακατσιάνος Κωστής, Μπρούζγου Μαρία. Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης τα στελέχη της Περιφέρειας κ Παπαθεοδώρου Ευαγγελία από τις Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και κ. Ωραιοζήλη Ψύρρα από την Π.Ε. Τρικάλων .

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό «Η Θεσσαλία υποδέχεται κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό Σέρβων τουριστών. Η δυναμική αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και το 2018 σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων. Οι τουρίστες αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς και η Θεσσαλία μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες και διαφορετικές επιλογές για κάθε εποχή του χρόνου. Μοναδική ομορφιά, υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, ασφάλεια, απεριόριστες δυνατότητες δραστηριοτήτων και αναψυχής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους προσκαλούν και προσελκύουν ταξιδιώτες από την Σερβία και όλο τον κόσμο στη Θεσσαλία».

Στο μεταξύ η παρουσίαση των Θεσσαλικών τουριστικών προορισμών στις διεθνείς τουριστικές αγορές θα συνεχιστεί και το Μάρτιο καθώς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της Περιφέρειας για τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις «Ι.Τ.Β 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο το διάστημα 7-11/03/2018 και «Μ.Ι.Τ.Τ. 2018» της Μόσχας, το διάστημα 13-15/03/2018.