- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Θεία Λειτουργία και αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Τ.Κ. Φαναρίου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και παράλληλα σκιαγράφησε την προσωπικότητα και τη διακονία του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών και μετέπειτα Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ (Στεφάνου). Μίλησε για τον γλυκύν, διακριτικό, προσηνή, υπομονετικό και ταπεινό ιεράρχη, που καθόλη την ζωή του διηκόνησε την Εκκλησία του Χριστού με αυταπάρνηση και θυσιαστικό πνεύμα.

Προ της απολύσεως, τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ, ο οποίος κατήγετο από το Φανάρι.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιερέως, η οποία τοποθετήθηκε τιμής ένεκεν στον προαύλιο χώρο του ως άνω Ιερού Ναού και τέλεσε Τρισάγιο ενώπιον αυτής.

Κατά την Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων παρέστησαν οι αξιότιμοι Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.