- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Η φετινή δράση «Let’s do it Greece» μετατράπηκε σε «Let’s do it Trikala»

«Πράσινος» ο Δήμος Τρικκαίων, με φυσικές ομορφιές, με σεβασμό σε ένα κκαθαρό περιβάλλον. Η φετινή δράση «Lets do it Greece» μετατράπηκε σε «Lets do it Trikala», για τρεις λόγους:
– Το κέντρο της πόλης καθαρίστηκε, αναμορφώθηκε, πήρε νέα όψη. Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με Προσκόπους, Οδηγούς και πολίτες, καθάρισε 50 πινακίδες οδικής κυκλοφορίας από διάφορα αυτοκόλλητα, καθώς και 10 ηλεκτρολογικούς πίνακες. Αλλη ομάδα καθάρισε τις όχθες του Ληθαίου σε μια μεγάλη έκταση, ενώ μια ακόμη ομάδα ανέλαβε τα σημεία γύρω από την κεντρική πλατεία. Αποτέλεσμα; 50 ολόκληρες μεγάλες πλαστικές σακούλες με σκουπίδια, από μια εθελοντική προσπάθεια.
Τώρα, που τα Τρίκαλα αποκτούν περισσότερους φίλους, «η καθαρή πόλη ενισχύει τη διάθεση για βαρκάδα στον Ληθαίο, για περίπατο στα στενά του Βαρουσίου, για εξερεύνηση των μνημείων και του πολιτισμού της. Γι’ αυτό, είναι υπόθεση όλων μας η διατήρηση καθαρού του περιβάλλοντος στο οποίο, πρώτοι απ’ όλους, ζούμε εμείς οι ίδιοι», τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

– Η λίμνη Γκιτζή στο μικρό Κεφαλόβρυσο είναι πλέον ένας ακόμη όμορφος τόπος, ένα εξαίρετο προορισμός, μια βόλτα στη φύση. Ελάχιστα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, η λιμνούλα, με τη φροντίδα και του ομώνυμου Συλλόγου για την προστασία της, είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες και τους φυσιολάτρες. Μαζί με σπουδαστές της ΣΜΥ, οι εθελοντές, οι κάτοικοι του χωριού και τα μέλη του Συλλόγου καθάρισαν τις όχθες και τα πρανή, έκαναν δενδροφύτευση. Παιδιά έπαιζαν, οι τρικαλινοί έκαναν βαρκάδα στην όμορφη λίμνη – προάγγελο της βαρκάδας στον Ληθαίο – και με ποδήλατα οι βόλτες στη γύρω περιοχή.
Και μετά, στήθηκε ένα γλέντι με χορό και φαγητό και έγινε το Lets doeat Kefalovriso!
– Στα Μεγάλα Καλύβια, πλέον, τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου «παλεύουν» για το περιβάλλον. Μια βδομάδα μετά την αναβολή της τελευταίας εκδήλωσης της διοργάνωσης «Παλεύω για το Περιβάλλον», σε συνεργασία της αντιδημαρχίας τομέα Α, με τον ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη και το Κ.Ε.Α.Π. (Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών «Παλαίστρα»), διοργανώθηκαν πολύμορφες δράσεις 0 προηγήθηκαν δράσεις σε άλλα τέσσερα χωριά. Εγινε δενδροφύτευση, καθαρισμός χόρτων, στην είσοδο του χωριού, από 200 μαθητές και πολίτες, με τη βοήθεια αθλητών και προπονητών του Συλλόγου. Αλλά και τοξοβολία, και επίδειξη σόφτμπολ. Ενώ τα άλογα και η άμαξα του ιππικού Συλλόγου Βουκεφάλα θύμισαν σε όλους το θεσσαλικό άλογο. Παιχνίδι και χαρά με μόνη έγνοια και μόνο σκοπό τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, με μόνο στόχο, κάθε γωνιά του Δήμου Τρικκαίων να «ντυθεί» με τον σεβασμό στη φύση, στο μέλλον μας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων