- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Η παρεμπόδιση των φοιτητικών εκλογών από τη διοίκηση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα περάσει

Ο Σύλλογος Φοιτητών των Εστιών Λάρισας καταγγέλλει την πρωτοφανή μεθόδευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να επέμβει και να εμποδίσει την εκλογική διαδικασία του συλλόγου.

Η διοίκηση του ΠΘ με αστείες δικαιολογίες  αρνείται να παραχωρήσει τους εκλογικούς καταλόγους στο Διοικητικό Συμβούλιο για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του συλλόγου, επικαλούμενη την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εστιακών  φοιτητών.

Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να πληρώσει ιδιωτική εταιρία (!),  για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Πρόκειται για ωμή επέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, για ξεκάθαρη παρεμπόδιση της ελεύθερης λειτουργίας του Φοιτητικού Συλλόγου, του δικαιώματος των φοιτητών να συνδικαλίζονται. Είναι η πρώτη απόπειρα διοίκησης Πανεπιστήμιου να μπλοκάρει τις ελεύθερες εκλογές των φοιτητών.

Μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται η πρυτανεία του ΠΘ σε ρόλο λαγού να καταργήσει και τους ίδιους τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοκρατικές τους διαδικασίες. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα, με τους αντιαπεργιακούς νόμους, το φακέλωμα των συνδικάτων, τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Έχει στόχο να θέσει επιπλέον εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση των φοιτητών.

Αυτή η μεθόδευση αφορά κάθε φοιτητή και φοιτητικό σύλλογο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα επικαλούνται το γεγονός ότι “το πανεπιστήμιο έχει συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών για συγκεκριμένους σκοπούς, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγονται οι αρχαιρεσίες των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου“. Δηλαδή η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλους τους συλλόγους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η ίδια ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών του ΠΘ, συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πατρών και Πειραιώς.

Η πρεμούρα του ΠΘ για την “προστασία των προσωπικών δεδομένων των φοιτητών” είναι γνωστή σε όλους, αφού:

 

Φαίνεται ότι τα στοιχεία των φοιτητών «κινδυνεύουν» μόνο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους !!!  Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του συλλόγου εστιών που:

Γι’ αυτό θέλουν να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία του. Τελικά, επιδιώκουν είτε να ακυρώσουν τις εκλογές του συλλόγου είτε ο ίδιος ο σύλλογος να παραδώσει τους ψηφίσαντες στη διοίκηση για να γίνει η ταυτοποίηση! Πρόκειται για κανονικό φακέλωμα όλων των μελών του συλλόγου.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Καλούμε τον πρύτανη και τη σύγκλητο να αναιρέσουν την άθλια μεθόδευση. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Οι εστιακοί φοιτητές με την καθολική συμμετοχή μας στις εκλογές του συλλόγου, θα δώσουμε την απάντηση μας !

Κάτω τα χέρια από το σύλλογο! Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εστιακών φοιτητών!