- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών του κόσμου

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 σε διαδικτυακή σύσκεψη, παρουσία των Μελών, του Δ.Σ, της Ε.Ε. καθώς και των εκπροσώπων των συλλόγων μελών και της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» αντάμωσαν «ηλεκτρονικά» και με χαρά έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους για το 2023. Επίσης στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Προϊσταμένη Η1 Δ/νσης Αποδήμου Ελληνισμού και Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Εύα Παπαδάτου και η Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όλα τα Μέλη και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά το πέρας της πανδημίας έχει αρχίσει να επέρχεται κανονικότητα και οι σύλλογοι έχουν αρχίσει με όρεξη ξανά της ζωτικής σημασίας δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους. Συνεχάρη επίσης την Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών για τις πρωτοβουλίες προβολής της θεσσαλικής παράδοσης και τις αξιόλογες προσπάθειες συσπείρωσης των απανταχού νέων Θεσσαλών.

Η κ. Εύα Παπαδάτου απηύθυνε επίσης τις δικές της ευχές στα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχές του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην κοπή της Βασιλόπιτας, συνεχάρη τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο και την προσφορά τους στον ελληνισμό και ύμνησε ιδιαίτερα τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Νεολαίας θεσσαλών.

Η κ. Σοφία Αλεστά ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται ανάμεσα σε πολλούς γνωστούς συμπατριώτες. Αναφέρθηκε στην καλή και αγαστή συνεργασία με τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, στο σημαντικό έργο που επιτελούν και στη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στο έργο της Συνομοσπονδίας.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν τα μέλη του Δ.Σ., της Ε.Ε. και οι εκπρόσωποι των συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας, καθώς και η Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών: η κ. Φωτεινή Μίχου Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Υπεύθυνη για την Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών, ο κ. Γεώργιος Μπλιόκας Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από το Σύδνεϋ Αυστραλίας, η κ. Πολυάνθη Γιάνναρου Β’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Μπήλεφελντ, ο κ. Σωτήριος Πολύζος Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Βισμπάντεν, ο κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης, Υπ. Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος του Τρικαλινού Συλλόγου Νυρεμβέργης, η κ. Ελευθερία Θάνου Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής από το Θεσσαλικό Σύλλογο Μπήλεφελντ, ο κ. Απόστολος Χουτέας Γραμματέας της εξελεγκτικής επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Αυστραλίας, η κ. Βίκυ Πλαβού Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής από το Θεσσαλικό Σύλλογο Μπήλεφελντ, η κ. Αναστασία Κερασοβίτη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, ο κ. Γιώργος Μαχαιράς Γραμματέας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, η κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Ντίσελντορφ, ο κ. Θεοχάρης Γιαννακόπουλος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, η κ. Κωνσταντίνα Σκρέκα Υπεύθυνη Πολιτισμού της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από τον Τρικαλινό Σύλλογο Νυρεμβέργης, ο κ. Αντώνης Κουκουράβας Μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών και Γραμματέας του Θεσσαλικού Συλλόγου Γκύτερσλο, ο κ. Στέφανος Ψύρρας Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μονάχου και μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, ο κ. Δημήτριος Τσέλιος μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο και ο κ. Αποστόλης Δήμου μέλος της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών από το Θεσσαλικό Σύλλογο Σβάινφουρτ, οι οποίοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το 2023.

 

Το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» πέτυχε η κ. Εύα Παπαδάτου και το φλουρί της βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών πέτυχε ο κ. Αποστόλης Δήμου, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους και στο έργο που επιτελεί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και μια δυναμική και ανοδική πορεία στη Παγκόσμια Νεολαία Θεσσαλών. Το φλουρί της Νεολαίας περιλάμβανε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ελλάδα.

 

Τέλος τα μέλη της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών παρουσίασαν ήθη και έθιμα της πρωτοχρονιάς από τη Θεσσαλία. Αρχικά η κ. Αθανασία Ρουσιαμάνη παρουσίασε τους στόχους και το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών για το 2023. Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντίνα Σκρέκα μίλησε για το θεσσαλικό έθιμο «κόλιαντρες» και τα κάλαντα των Φώτων. Ο κ. Αντώνης Κουκοράβας αναφέρθηκε στο «Τάισμα της Βρύσης», ένα έθιμο που τηρούσαν με ευλάβεια οι νέες κοπέλες για να έχουν τύχη τη νέα χρονιά. Και ο κ. Γεώργιος Μαχαιράς παρουσίασε την παραδοσιακή βασιλόπιτα της Θεσσαλίας. Οι νέοι κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων για την ευρηματικότητα και το πάθος τους για τη θεσσαλική παράδοση.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο 2023 με υγεία, ειρήνη και αγάπη!