- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Η ημερίδα της ΠΕΔ για τον θρησκευτικό τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με θέμα : Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός Τουρισμός στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας

Η ημερίδα , πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Meteora, σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στην αίθουσα ο Δήμαρχος Δήμου Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Ιερών Βράχων των Μετεώρων τόσο για την Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως μιας και αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομίας.

Στην ημερίδα ήταν παρόντες και απευθύναν χαιρετισμό οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κκ Παπαδόπουλος Αθανάσιος και Σιμορέλης Χρήστος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κος Σκρέκας Κωνσταντίνος και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κος Μιχαλάκης Χρήστος .

Ήταν παρόντες και στην εξέλιξη της ημερίδας τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας , Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων καιμ φορέων της Π.Ε. Τρικάλων.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Κωτσός Γεώργιος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και ευχαρίστησε με τη σειρά του ,τους εισηγητές και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Επεσήμανε για ακόμη μια φορά την διάθεση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας να πραγματοποιεί αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και να δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής που συνεδριάζει. Ο τουρισμός αποτελεί για την χώρα μας , όπως ανέφερε στην ομιλία του, την βαριά βιομηχανία και οφείλουμε να τον προωθούμε και να τον αναδεικνύουμε. Στην περιοχή μας η φύση ήταν απλόχερη στην προσφορά της ομορφιάς της αλλά και της μοναδικότητας. Τα Μετέωρα αποτελούν μια φυσική μοναδικότητα παγκοσμίως αλλά και έναν πόλο έλξης εκκλησιαστικού και προσυνηματικού τουρισμού. Είναι αναγκαίο όλοι μας να δουλέψουμε για την προβολή τους και την προσέλκυση τουριστών προσφέροντάς τους ολοκληρωμένες προτάσεις.

Την ημερίδα πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ Θεόκλητος με θέμα «Προσκυνηματικός Τουρισμός και Άγια Μετέωρα» , ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Μεταξάς Θεόδωρος  με θέμα «Ανάπτυξη και Υποστήριξη Θρησκευτικού Τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού» και ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κος Ιωαννίδης Χαράλαμπος με θέμα «Η συμβολή της Τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού – Εφαρμογή στον Ιερό Χώρο Μετεώρων και στις πολιτιστικές διαδρομές του Δήμου Καλαμπάκας»

Με το πέρας των εισηγήσεων ζήτησαν και πήραν το λόγο, ώστε να τοποθετηθούν οι, κος Καλογιάννης Απόστολος Δήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, κος Κολλάτος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Δήμου Τεμπών, κος Φαμίσης Κωνσταντίνος Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Ξενοδόχος και πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Τρικάλων, κα Καραλαριώτου Ειρήνη (Ρένα) Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Λαρισαίων και Γ.Γ. γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και ο κος Παπαδόπουλος Χαράλαμπος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Σοφάδων και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων και στο τέλος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, Κωτσός Γεώργιος, έκλεισε την ημερίδα λέγοντας ότι η Π.Ε.Δ. θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνεργασίες με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς . Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί έναν φορέα όπου θα μπορούσαμε από κοινού να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα συμπεράσματα της επιτυχημένης ημερίδας και να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους μας. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η πολιτική είναι η Τέχνη του Εφικτού».