- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το ANIMUS Πολυιατρείο

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης, με θέμα: «Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενηλίκων και παίδων». Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ιατρικές πληροφορίες και δεδομένα τα οποία σχετίζονται με το θέμα των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από τους συνεργάτες Ιατρούς του Animus Πολυιατρείου, οι οποίοι θα είναι οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας. Η ενημερωτική ημερίδα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 18:00 – 20:00, στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης «Κων. Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9).

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ANIMUS και του πνεύματος αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ο Όμιλος Animusέχει προγραμματίσει ένα σύνολο δράσεων, που στόχο έχουν την ενημέρωση του κοινού  γύρω από θέματα ιατρικής φύσης, τα οποία απασχολούν και αφορούν όλες τις ηλικίες.

Κατά συνέπεια, και στην εν λόγω ημερίδα, το κοινό θα έχει την ευκαρία να ενημερωθεί από τον κ. Γεωργιάδη Ιορδάνη, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Νευροχειρουργικού Ιατρείου του Animus Πολυιατρείου, και τον κ. Μαργώνη Ευάγγελου, Ιατρού Συνεργάτη του Ιατρείου Γενικής Χειρουργικής του Animus Πολυιατρείου για τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τους τύπους της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, τα συμπτώματα, τους τρόπους αξιολόγησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ενήλικες και παιδιά. Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει 2 κύρια μέρη:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:00 – 18:05 : Χαιρετισμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

18:05 – 18:10 : Χαιρετισμός του Προέδρου του Ομίλου Animus,κ. Αχιλλέα Αθ. Νταβέλη.

Α’ Μέρος

18:10 – 18:20 : Παρουσίαση του Προγράμματος Υγείας Animus (5-10’).

 18:20 – 18:30:Ερωτήσεις κοινού (5’).

Β’ Μέρος

18: 30 – 19 : 10: Ομιλίες του κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, Νευροχειρουργός, και του κ. Ευάγγελου Μαργώνη, Γενικός Χειρουργός. Η θεματολογία των ομιλιών αποτελείται από τις εξής επιμέρους θεματικές ενότητες:

  1. Ορισμός – Αιτιολογία κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.
  2. Κατηγορίες – Ταξινόμηση κακώσεων κεφαλής.
  3. Επιδημιολογικά στοιχεία στα παιδιά, εφήβους, ενήλικες.
  4. Διαφορές κακώσεων στα παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
  5. Αξιολόγηση κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και αποκατάσταση.
  6. Πρόγνωση των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων στα παιδιά και στους ενήλικες
  7. Ο ρόλος του Γενικού Χειρουργού στο Τ.Ε.Π. στην αντιμετώπιση των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

 19:10  – 19:30:  Ερωτήσεις κοινού (20-30’).

19:30 – 19:45: Λήξη της εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το ANIMUS Πολυιατρείο στο τηλέφωνο : 2411 80 33 00 ή με Γραφείο Ενημέρωσης του Προγράμματος Υγείας Animus, στο τηλέφωνο: 2411 80 33 33.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ [1]