- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Ενημέρωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση». Αυτή η χαρακτηριστική φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, περικλείει το νόημα της εξαιρετικής εκδήλωσης στα Τρίκαλα για το ευαίσθητο αυτό θέμα.
Ο Δήμος Τρικκαίων και η Ομάδα Εθελοντών προσκάλεσαν για το ζήτημα αυτό, τη βουλευτίνα κ. Ελενα Ράπτη, ως συντονίστρια της ενημερωτικής εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ». Μια εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ο δε τίτλος της δεν είναι τυχαίος: Ένα στα πέντε παιδιά πέφτουν θύματα τέτοιας κακοποίησης!  Οσο κι αν ακούγεται πρωτοφανές, ισχύει… Για τον λόγο αυτόν, η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενεργοποίηση των τρικαλινών, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2016 στον δημοτικό κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. Εντός, δηλαδή, του Μύλου των Ξωτικών, ενός χώρου, όπου τα παιδιά έχουν το «βασίλειό τους». Ενός χώρου, ο οποίος έγινε η αφετηρία της εκστρατείας, την οποία δεκάδες τρικαλινοί αγκάλιασαν.
Εξάλλου, το μήνυμα της κ. Ράπτη για τα παιδιά, το μήνυμα του ΣτΕ για την Ελλάδα, αφορά στην προσπάθεια, να μειωθεί αυτό το ποσοστό. Και όπως ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον εθελοντισμό κ. Μιχάλης Λάππας, «αυτό το μήνυμα ξεκινά σήμερα από εδώ». Στη συνέχεια η κ. Ράπτη παρουσίασε το πλήθος του πληροφοριακού υλικού που έχει εκδοθεί και υποστηρίζει όλες τις σχετικές δράσεις. Όπως, το «Μυστικό της Νίκης», μια ιστορία κινουμένων σχεδίων με ελληνικού χαρακτήρες, αλλά και το βίντεο με τον «Κανόνα των εσωρούχων».
Μαζί της ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Ντούγκας, ο οποίος υποστήριξε το νομικό πλαίσιο, ενώ το υλικό διαμοιράστηκε σε τρικαλινούς που παρέστησαν.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων