- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Μια ακόμη περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο φυσικού αερίου, ο Αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου

Η τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου είναι πλέον γεγονός, η έναρξη της οποίας εγκαινιάσθηκε συμβολικά από τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό,τον Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Ιωάννη Κόκκουρα και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα Ευθυμία Καλογήρου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο της σύντομης τελετής δήλωσε ότι «το φυσικό αέριο έφθασε στον Αμπελώνα δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες για τη χρήση μιας ασφαλούς, οικονομικής και φιλικής προς το περιβάλλον μορφής ενέργειας».Τόνισε, ότι η δυναμική της Εταιρείας επιτρέπει την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της, ενώ οι υφιστάμενες συνθήκες της πανδημίας δεν αποτελούν εμπόδιο. Όπως τόνισε «η διασφάλιση βιώσιμων και αποδοτικών επενδύσεων για τους μετόχους, σε συνδυασμό με την ψηφιοποίηση των διεργασιών για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και η υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού χαρτογραφούν το τρίπτυχο της στρατηγικής της Εταιρείας».

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν κατασκευασθεί επιπλέον 5,8 χλμ.  για τη διασύνδεση του Αμπελώνα με τον Τύρναβο, ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλεια εφοδιασμού των 2 περιοχών. Οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο Τυρνάβου εντός του έτους ξεπερνούν το 1,5 εκ. € για την κατασκευή δικτύου και νέες συνδέσεις. Για την επόμενη 5ετία, προβλέπονται συνολικές επενδύσεις στο Δήμο Τυρνάβουπου θα ξεπεράσουν τα 6,3 εκ. €, για την επέκταση του δικτύου κατά 28 χλμ.και για τη σύνδεση νέων καταναλωτών, ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου να αγγίξει το 50% του πληθυσμού της περιοχής.

Η κα Καλογήρου, υπογράμμισε το έντονοενδιαφέρον των δημοτών, καθώς οι αιτήσεις σύνδεσηςξεπερνούν τις 300. Ήδη έχουντροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το Δημοτικό κτίριο του 1ου – 4ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα και αναμένεται να μεταβούν στη χρήση του φυσικού αερίου τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια. Οι καταναλωτές ενημερώνονται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για τη σύνδεση τους με το δίκτυο διανομής, ότι επιλέγουν ελεύθερα με δική τους απόφαση τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης και τον χρήστη διανομής για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση για το έτος 2020 για όλους τους Νέους Καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις. Τέλος η κα Καλογήρου συμπλήρωσε  ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπηρεσία Ε-Contract, για την απομακρυσμένη υπογραφή των Συμβάσεων Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου από το σπίτι σας με ασφάλεια.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11 150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου μπορεί να καλεί στον τηλεφωνικό αριθμό 10302,η οποία λειτουργεί24 ώρες το 24ωρο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός δήλωσε με την σειρά του: «Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου και σήμερα στον Αμπελώνα Τυρνάβου και οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν πλέον ένα οικονομικό και οικολογικό καύσιμο που θα συμβάλει στην μείωση  του αποτυπώματος της αιθαλομίχλης, που αυτό τον καιρό λόγω των συνθηκών,βρίσκεται σε έξαρση. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επόμενη 5ετία θα επενδύσει σε έργα κατασκευής φυσικού αερίου πάνω από 6 εκ.€ στον  Δήμο Τυρνάβου με στόχο όλο και περισσότεροι καταναλωτές αλλά και βιομηχανίες να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου».

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Κόκκουρας σχολίασε σχετικά: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα διότι και ο δεύτερος αστικός ιστός του Δήμου μας εντάσσεται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους: Γιατί αφενός συμβάλει στην μείωση του κόστους θέρμανσης και παράλληλα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος,καθώς πρόκειται για το πλέον οικολογικό,ενεργειακό προϊόν. Ευχαριστούμε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άριστη συνεργασία και προσβλέπουμε στην συνέχισή της ώστε μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου να δώσουν την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να απολαμβάνουν την χρησιμότητα του».