- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ύψους 145 εκατ. €

Εγκρίθηκε από την ΡΑΕ (Απόφαση 677/2020) το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που προβλέπει επενδύσεις145 εκατ. €.

 Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και εκπονήθηκε με βάση αυστηρά οικονομικά, εμπορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια που εγγυώνται την ισχυρή ανάπτυξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την επόμενη πενταετία. Ειδικότερα,  η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατήρτισε το Πρόγραμμα εξετάζοντας τις παραμέτρους για:

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 προβλέπει την επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 510χλμ. και την αύξηση του ποσοστού διείσδυσης του φυσικού αερίουστις περιοχές της Αδείας της στο 74%, από 61% που είναι σήμερα. Η ανάπτυξη του δικτύουαναμένεται να φέρει 90 χιλιάδες νέα σημεία παράδοσης (μετρητές), στον ήδη εντυπωσιακό αριθμό των 350 χιλιάδων ενεργοποιημένων μετρητών που διαχειρίζεται η ΕΔΑ ΘΕΣΣ(σεσύνολο περίπου 470 χιλιάδων πανελλαδικά) ενώ οι διανεμόμενοι όγκοι φυσικού αερίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 523 εκατ. κυβικά το 2024.

Τα145 εκατ. ευρώ που θα  επενδύσει η Εταιρεία μέχρι το 2024,από τα οποίατα 91 εκατ. € αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τα 54 εκατ.€ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έρχονται να προστεθούν στα 580 εκ. ευρώ που έχουν ήδη επενδυθείμέχρι τώρα σε δίκτυα, υποδομές, συνδέσεις και νέα τεχνολογία και επιβεβαιώνουν επάξια την θέση που κατέχει πλέον η εταιρεία ανάμεσα στους μεγαλύτερουςενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας:

«Η έγκριση του πενταετούς προγράμματος από την ΡΑΕ επιβεβαιώνει την άψογη συνεργασία που διατηρούμε με την Αρχή και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στην Εταιρεία μας. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει την περίοδο 2020 – 2024145 εκατ. €,στην επέκταση των δικτύων, τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με στόχο  να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε σπίτι, επιχείρηση και βιομηχανία της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, με τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής. Το νέο πλάνο ανάπτυξης καταδεικνύει τη σταθερά ανοδική τροχιά της εταιρείας στον κλάδο της ενέργειας και τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα στηρίξει την οικονομία της χώρας με βιώσιμες επενδύσεις.»