- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο

Το Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές, που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, παρέχοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία και οι μαθητές μας ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Η φοίτηση είναι 3ετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’.

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων εγγράφονται επίσης και μαθητές κατ’ ιδίαν διδαχθέντες του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, απόφοιτοι του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, σχολείο που στεγάζεται εντός του καταστήματος κράτησης.

Σχετικά με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσοι απόφοιτοι εσπερινού Λυκείου επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εισάγονται με ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων. Αυτό σημαίνει πως εισάγονται με πολύ χαμηλότερα μόρια σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Στις Πανελλαδικές εξετάσεις Ιουνίου 2020 το Εσπερινό Σχολείο σημείωσε πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και συγκεκριμένα εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι παρακάτω επτά μαθητές :

ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ
ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
20077545-ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΙ.ΠΑ.Ε.
20077547- ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔ.
20077546- ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΔΙ.ΠΑ.Ε.

 

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Σχολείου μας είναι η αναβάθμιση της εικόνας του και το άνοιγμα του Εσπερινού στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Για τον σκοπό αυτό, υλοποιούμε κάθε χρόνο Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και προγραμματίζουμε  σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι από νωρίς έχουν μπει στην αγορά εργασίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων αποτελεί μονόδρομο και ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Η απόκτηση του απολυτηρίου, η βελτίωση της υπάρχουσας εργασιακής θέσης  και η εύρεση καλύτερης εργασίας είναι οι σημαντικότεροι λόγοι απόφασης της συνέχισης των σπουδών. Κίνητρο, ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί και η απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων για προσωπική ολοκλήρωση και η ικανοποίηση ενός ονείρου, το οποίο για διάφορους λόγους μπορεί να διακόπηκε κατά τα εφηβικά χρόνια.

Τα μαθήματα του σχολικού έτους 2020-2021 ξεκινούν 14/09/2020 και το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι από 18:00 έως 21:35.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων στη οδό Κονδύλη Τέρμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2431020956