- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Δ. Τρικκαίων: Μέτρα προστασίας από τις καταιγίδες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει τα μέτρα προστασίας των πολιτών αυτές τις δύσκολες ώρες με τις καταιγίδες και την κακοκαιρία «Daniel».

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων και σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύμφωνα με το νέο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 13:00: «Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 07-09-2023  τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν».

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr [1].

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr [2]

Από το γραφείο Τύπου