- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Φεβρουάριο 2023

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με έδρα τη Λάρισα, συνέχισε και τον Φεβρουάριο να έχει σταθερή παρουσία σε περιοχές της Θεσσαλίας και υλοποίησε δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα.

Συνεχίστηκε η εβδομαδιαία παρουσία της Κινητής Μονάδας στην Καρδίτσα, με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης χρηστών, σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Η Κινητή Μονάδα είχε επίσης παρουσία σε εβδομαδιαία βάση και στο Βόλο, με σκοπό την παροχή φροντίδας σε ενεργούς χρήστες.

 

Στο πλαίσιο της παρέμβασής της, η Κινητή Μονάδα πραγματοποίησε συνάντηση με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Παλαμά, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους γύρω από το θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα Καρδίτσας, Φαρσάλων και Πυργετού. Πραγματοποιήθηκε μια σειρά συναντήσεων με στελέχη των Δήμων Καρδίτσας και Τεμπών, καθώς και Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, με σκοπό τον σχεδιασμό εκδήλωσης όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών στο κοινό.

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.